Все още ли ти липсва лятото? Иска ли ти се дори да пътуваш назад във времето и да го преживееш отново? Някои хора не обичат есента и една от най-големите причини е, защото тя ознаменува края на най-слънчевия и безгрижен сезон. Въпреки това, дори ако я харесваш, всяка сезонна промяна може в началото да се сравни с нов чифт обувки, които се нуждаят от „укротяване”. Промяната невинаги е лесна. Всъщност, рядко е такава и някои зодиакални знаци ще преживеят по-лошо този сезон от други. Става дума за Овен, Близнаци и Дева. Ако асцендентът ти е някоя от тези зодии, ще почувстваш прехода към есента също толкова дълбоко.

Есента е време, в което можем да си направим равносметка докъде сме стигнали. Междупланетната намеса обаче може да ни попречи да видим позитивните неща в смяната на сезоните. И въпреки че тя може да се окаже трудна в началото, това не означава, че в крайна сметка няма да я оценим.

Ето и защо тя ще бъде трудна за тези три зодиакални знака:

Овенът може да усети енергия, която го кара да се чувства некомфортно

Въпреки че можеш да очакваш много от този „естетически балансиран” сезон за тази зодия, това невинаги е лесен преход за теб, защото има един малък детайл: Везните са твоят противоположен знак. Енергиите ви не са напълно несъвместими, но просто Везните имат всичко, което може би ти липсва и всичко, с което не си свикнала. Противоположните знаци неминуемо се допълват взаимно, но са известни с това, че се предизвикат един друг, затова и в началото би могло да ти се стори, че се чувстваш малко странно. Въпреки това, нещата ще се изгладят и в края на краищата този сезон със сигурност ще ти помогне да израснеш по съвсем нов начин, след като си намерила пътя си.

Перспективи ще отведат Близнаците на нови места

Не позволявай на думата "лош" да унищожи напълно есента за теб. Както разбрахме, тогава Слънцето навлиза във Везни, а този въздушен знак отговаря на твоя. Съчетаваш се добре с очарователната енергия на Везните, точно както пеперудите с пролетта. Въпреки това, Меркурий, управляващата твоя знак планета, ще е в неприятен съюз със Сатурн точно около датата на есенното равноденствие, което ще ти донесе трудности. Тъй като това е планетата на кармата, дисциплината и ограниченията, може да се почувстваш разтревожена от изискванията в живота си. Ако работиш по-малко или губиш време, ще бъдеш предизвикана да се изправиш пред планината от работата, която си отлагала. За щастие, можеш да използваш енергията си, за да избегнеш неприятностите и да се насладиш на останалата част от есента.

Девата ще се почувства изправена пред различия

Началото на есента може и да те разочарова, защото не само слага край на лятото, но и този на твоята зодия. Не позволявай на това обаче да те накара да се почувстваш зле, защото Слънцето влиза в луксозния ти, богат и чувствен втори дом, подарявайки ти страхотно време, за да се съсредоточиш върху печеленето на повече пари или просто да се потопиш в грижа за себе си. Това обаче не е единственото странно нещо в този период за теб. Непълната луна е в емоционалните, духовни и истински мечтатели Риби, твоя противоположен знак. Тази зодия те „кани“ да се потопиш дълбоко в тъмните и светлите страни на психиката си и да се излекуваш по начин, по който не си свикнала. Рибите се интересуват от подсъзнателното, а не от физическото и те призовават да се откажеш от нуждата си от пълен контрол.