Защото мама знае най-добре!

Всички малки момиченца искат да приличат на мама и в това няма нищо неестествено. Независимо дали ни харесва, или не, мама знае най-добре, без значение дали става дума за житейски уроци и любов, или съвети за красота. В света на знаменитостите нещата не са по-различни - всъщност много от тях с гордо вдигната глава могат да благодарят на своите майки, че са ги научили на добри навици, свързани с красотата и грижата за кожата. Защото любовта към грижата за себе си се предава през поколенията.

Това е и причината да съберем и да ви представим някои от най-добрите бюти съвети и тайни за по-добър външен вид на част от любимите ни двойки майки и дъщери:

Дженифър Лопес и Гуадалупи Родригес

Латино дивата е много близка с майка си. "Вашето щастие се крие във вас. Ценете положителните емоции и ще можете да издържите на всякакви трудности", неведнъж е споделяла певицата. Що се отнася до уроците от майка й, те се свеждат до няколко правила: "Питате ме какво пия - вода, вода и пак вода! Никакъв алкохол и кофеин. Мама винаги държеше на хидратацията, 2-3-4 литра, колкото повече, толкова по-добре. Научи ме и на чудодейния ефект от маслиновото масло срещу бръчки, важността от ежедневна слънцезащита и качествен сън за цялостно възстановяване. Това е, нищо толкова особено и страшно!", споделя съпругата на Бен Афлек.

Джиджи Хадид и Йоланда Фостър

Американският модел и телевизионна звезда неведнъж е казвала, че е израстнала в ранчо с коне, наблюдавайки майка си, която никога не е носила грим в плевнята. "Освен това тя винаги се стремеше да е еко съобразна и в хармония с природата. Пиеше много вода и винаги се хранеше с отгледана в двора ни храна. Тя ме научи да съм фен на простичките неща и никога да не забравям да хидратирам кожата си", споделя още Хадид. 

Катрин Зита-Джоунс и Патриша Феър

Майката на една от най-любимите ни актриси всъщност е моделиер на дамско облекло. Но едно от най-важните неща, освен таланта към дрехите, които е предала на дъщеря си е никога да не пипа лицето си. "Имаш пъпка - не я чопли, за да не я възпалиш" - чувах тази фраза постоянно", споделя Катрин. "Също така мама винаги ми казваше за ползата от етеричните масла и ексфолирането. Естествено навремето тя го правеше с естествени продукти, но никога не пропускаше тези стъпки, последвани от почти никакво излагане на слънце. Сега и аз съм същата, за разлика от младата Катрин - където и да отида проверявам дали нося две неща - паспорт и слънцезащита. Това е!"

Гуинет Полтроу и Блайт Данър

"Мисля, че най-важният урок по красота, който научих от майка ми, е да бъдеш щастлив с това, което правиш. Тя е толкова изпълнена с изкуството си и може би затова винаги съм я смятала за една от най-красивите жени на света. Когато се чувства добре в кожата си, починала си е добре и е усмихната, е истинска стихия и никой не може да я спре", споделя още актрисата за майка си. 

Кейт Хъдсън и Голди Хоун

Кейт винаги е твърдяла, че всичко, което е днес, дължи на майка си. А относно красотата и грижата за кожата казва: "И двете обичаме продуктите за красота и искрено се забавляваме, когато имаме свой ден по женски. Но по отношение на истинските неща, които научих от мама, това е нейният начин на живот и любов към себе си. Винаги беше и е активна, здрава и пиеше по нещо зелено", споделя актрисата.

Кая Гербер и Синди Крауфорд

Моделът Синди Крауфорд винаги е казвала, че майка й никога не е носила грим и е миела лицето си с най-обикновен сапун и вода, така че не е знаела много за козметичните продукти, докато е растяла. Въпреки това тя и дъщеря й Кая Гербер са винаги в крак с последните бюти тенденции. В свое интервю Кая споделя, че майка й винаги е бил чудесен пример за нея. "Мама винаги ми казва колко важно е да се грижа правилно и според нуждите на тялото и лицето си и да се опитвам всячески да сведа до минимум грима и продуктите, които ползвам. "Колкото по-малко, толкова по-добре" ми повтаря винаги. Тя обаче винаги се доверява до изпитани медицински и пречистващи процедури, естествени масла и витамин Е.

Винъс Уилямс и Орасен Прайс

Една от най-добрите в световния тенис Винъс споделя, че първият й спомен за красота е бил използването на червилото на майка й . "Тя обича червено червило и където и да отидеше, то беше в чантата й. Другото, което се е набило в ума ми през годините е овлажняването. Правеше го толкова много, че често със сестра ми и се дразнехме. Е, сега виждаме колко много е работило за кожата й и не пропускаме да повторим тази й "лудост", разказва Уилямс.

Няма две мнения по въпроса - връзката между майка и дъщеря е една от най-специалните и именно тя е причините брандът Eucerin да стартира кампанията #generationEucerin в края на 2022 г., чиято цел е да демонстрира нейната сила и значение за грижата за кожата на жените от различните поколения. Повече от 120 години Eucerin се грижи за женската кожа чрез множество иновации и изследвания в областта на дермокозметиката, като по този начин помага на дамите да приемат себе си и промените на времето по-лесно и с усмивка на лице. 

Eucerin разказва историите на силни баби, майки, дъщери и най-добри приятелки, придружавайки и подкрепяйки ги с най-добрата и индивидуална грижа за всяка възраст. В снимки, истории и видеа #generationEucerin показва автентични силни жени, които се учат една от друга, независимо от възрастта, а участнички са популярни личности от различни сфери на живота в България. Заедно зад камера за ролята на добрия ген, външните фактори и добрата вътрешна и външна хидратация застават Луиза Григорова и майка и Ивет Григорова, Симеона Герджикова и майка й Анна Елазарова, както и Жаклин и майка и Велиана Даскалови. 

За да имаме свежа кожа и сияен вид на всяка възраст обаче, не е достатъчно да се хидратираме само вътрешно, на кожата ни е жизнено необходима и външна хидратация. Навярно сте наясно, че с напредване на възрастта, собственото количество на произведената хиалуронова киселина в кожата ни намалава, а по нея започват да се е формират първите и последващи признаци на стареене.

Добрата новина е, че серията Eucerin Hyaluron-Filler с 3х ЕФЕКТ за първи признаци на стареенe и серията HYALURON-FILLER + Elasticity за зряла кожа се противопоставят на този процес.

HYALURON-FILLER за първи признаци на стареене

С напредване на възрастта, собственото производство на хиалуронова киселина в кожата ни намалава и за жалост, всяка от нас започва да вижда как броят на свещичките върху тортата започват да оказват влияние и върху външния вид на кожата й. Продуктите от серията Eucerin Hyaluron-Filler (Hyaluron-Filler Дневен крем SPF 30 за всеки тип кожа, Hyaluron-Filler Околоочен крем с SPF 15, Hyaluron-Filler Нощен крем и Hyaluron-Filler Ултралек хидратиращ гел) работят в няколко посоки:

- запълват и хидратират бръчиците, благодарение на високо- и нискомолекулярна хиалуронова киселина; 

- стимулират кожата посредством свойството на сапонин, антиоксидан, който активира собственото производство на хиалуронова киселина на кожата с до 256% и я защитава от наличието на свободни радикали в нея; 

- съдържащият се еноксилон намалява скоростта на разграждане на хиалуроновата киселина с над 50%.

HYALURON-FILLER + Elasticity за зряла кожа

В резултат на напредването на възрастта, кожата произвежда по-малко хиалуронова киселина, колаген и изчерпва запасите си на еластин. Образуват се по-дълбоки бръчки, кожата започва да се отпуска, да изглежда по-уморена и по-малко сияйна. Новата формула на серията Hyaluron-Filler + Elasticity e специално формулирана, за да редуцира напредналите признаци на стареене, чрез своя 3x ЕФЕКТ. Продуктите от серията (Hyaluron-Filler + Elasticity Дневен крем SPF 15, Hyaluron-Filler + Elasticity Дневен крем SPF 15, Hyaluron-Filler + Elasticity Нощен крем, Hyaluron-Filler + Elasticity 3D Серум) повлияват на кожата в няколко стъпки:

- запълват и хидратират дълбоките бръчки отвътре навън, благодарение на формулата с дълго- и късоверижна хиалуронова киселина;

- иновативната съставка Thiamidol редуцира възрастовите петна;

- комплексът Колаген-еластин и неговата мощна комбинация от акртиин и креатин, реенергизира производството на колаген и повишава еластичността на кожата, подобрявайки цялостния й външен вид.