В днешно време външният вид е от изключително значение. Това важи както за дамите, така и за мъжете. За самочувствието на всеки е важно да има лъскава коса, модерни дрехи и красива усмивка. И разбира се, чиста и сияйна кожа.

Ето защо появата на акне, особено по време на пубертета, не помага на никого да се чувства добре. То не само пречи на самооценката на младежите, но е болезнено и често оставя белези.

Младите момичета могат да прикрият несъвършенствата си, но момчетата се налага да се борят с акнето и раздразненията по много по-директен начин.

За проблемната кожа при младежите и начина, по който да се справят с нея, ни разказва Ивелина, майка на 17-годишен тийнейджър.

Историята на една загрижена майка

"Здравейте, казвам се Ивелина и имам син на 17 години - Красимир. Той е ученолюбив, спортува редовно и има много приятели. За жалост преди около 1 година се сблъска със сериозен проблем с кожата на лицето, който му попречи да се радва на любимите занимания и ограничи ежедневието му.

Акнето определено влияеше на самочувствието на Краси и аз забелязах, че започва да става по-затворен и тъжен. На неговите години е важно да има приятелка, а несигурността му пречеше да спечели сърцето на някоя млада дама. Освен това акнето беше болезнено и оставяше следи и белези.

Известно време седях настрана, но един следобед реших, че е време да му помогна. Проведохме дълъг разговор и обсъдихме няколко варианта, с които да разрешим проблемите с кожата му. Първоначално правех домашни маски, но те нямаха никакво влияние.

След около 2 месеца, през които опитвахме различни методи, попаднах на серията на Eucerin DERMOPURE. Продуктите бяха разнообразни и дерматологично тествани.

Краси си избра два продукта, които да използва - Eucerin DERMOPURE Тоник и Eucerin DERMOPURE Обновяваща грижа.

Той започна всяка вечер да прилага върху кожата си Eucerin DERMOPURE Тоник. С него почистваше Т-зоната и замърсяванията от деня. Освен това формулата с млечна киселина му помагаше за отпушването на порите и спираше бактериалния растеж.

След това нанасяше и Eucerin DERMOPURE Обновяваща грижа. Продуктът е със специална формула за намаляване на пъпките, премахва белезите от акне и успокоява дразненето.

Краси вече няма проблеми с акнето, благодарение на Eucerin DERMOPURE. Днес той има сериозна приятелка и самочувствието му се възвърна."

Грижата за външния вид не е от значение само за представителките на нежния пол. Мъжете също имат проблеми с акнето и това ги кара да се чувстват по-несигурни, отколкото си мислим. Eucerin DERMOPURE се грижи за здравето на кожата ни от първата до последната стъпка.