Как да познаете истинската дама? Тя определено ще притежава тези 10 качества:

Тя се контролира емоционално

Независимо какво се случва около нея, тя се държи като дама. Всички познаваме поне една жена, която сякаш се преобразява, когато е в по-голяма компания – тя става шумна, особено разговорлива, историите ѝ са винаги преувеличени, а жестовете - пресилени и неестествени. Истинските дами не се държат така. Жените от класа не обичат да се правят на шутове, за да привлекат чуждото внимание.

Тя те иска, но няма нужда от теб

Ако жена от класа е влюбена в теб, не я приемай за даденост. Тя иска да бъде с теб, но спокойно може и да живее без теб.

Тя умее да води разговор

Една истинска дама не говори само празни приказки, колкото да чува гласа си. Тя има идеи, лично мнение и уменията да води разговор. Освен това е отличен „противник“ в споровете. Накратко: нейната интелигентност ясно си личи при разговор.

Тя се грижи за себе си, но не е суетна

Истинската дама винаги изглежда спретнато и елегантно, но не е обсебена от външния си вид. Нейната красота изглежда естествена, тя сякаш блести без усилие. Лицето ѝ не е скрито под 10 пласта грим, а аксесоарите ѝ са подбрани с вкус.

Тя е състрадателна

Тя има „класа“, защото е богата. Но нейното богатство не се крие в банката, а в сърцето. Истинската дама е мила и състрадателна, чуждото нещастие не ѝ носи радост и тя не са забавлява на гърба на другите.

Нейният гардероб балансира между модата и разума

Истинската дама няма нужда от някакви странни и нелепи обувки, в които дори не може да ходи. Освен това се облича с мярка и облеклото ѝ никога не е вулгарно (освен в спалнята). Модите идват и си отиват, но тя не ги следва сляпо, а взима само онези тенденции, които пасват на личния ѝ стил.

Тя не иска да е в центъра на вниманието на всяка цена

Има моменти, в които трябва да говориш, има и моменти, в които трябва да слушаш. Истинската дама не държи да надговори всички, но когато говори – тя говори с увереност. Ако искаш вниманието ѝ, ще трябва да си го заслужиш, защото тя не държи да спечели всички на всяка цена.

Тя държи на думата си

Истинската дама знае, че трябва да удържи на думата си. Ето защо тя никога не говори глупости и не дава празни обещания.

Тя няма да ти позволи да я приемаш за даденост

Можеш да се сбогуваш с жената от класа, ако започнеш да я приемаш за даденост. Тя знае стойността си и има точното количество самочувствие. Ако не я оценяваш, ако се държиш грубо и пренебрежително, тя няма да се колебае да си тръгне.

Тя не се страхува от старостта

Тя не приема времето като свой враг. Защо? Защото остаряването е нещо нормално. Тя знае, че става по-мъдра с времето и затова не е нужно да се бори с него. Тя знае, че годините не намаляват стойността ѝ.