Плюшените играчки са най-близките приятели на всяко дете. Те са неизменна част от порастването и не само служат за успокояване, но и учат децата на важни уроци – от запомнянето на интересни думички, до развиването на социалните умения.

Благодарение на пухкавите играчки, ученето може да се превърне в удоволствие за малчуганите. Само си представете колко забавно ще им бъде един плюшен картоф да им разказва за буквите или една свежа плюшена чушка да им помага да се съсредоточат в писането на съчинение!

Децата не само ще се смеят, но и ще запомнят с удоволствие защо 2+2=4 и защо думичката "искам" се пише със "с".

За да ви помогнем в обучението на вашето малко съкровище, сме подготвили 5 хитри начина да включите плюшените му приятели в ученето и да го превърнете в приятно преживяване, вместо в досадно задължение:

Приятел в четенето

Плюшките са идеални за малките ученици, защото имат забавната функция на приятели по четене. Докато все още се стеснява, малчуганът може да практикува четенето на глас пред сладкия плюшен морков, който е неотлъчно до него.

Той може да упражнява интонация, произношение и четене пред публика.

Вдъхновяващ помощник

Има дечица, които се затрудняват с измислянето на теми за писане. Те просто се притесняват и смятат, че нямат добри идеи или забравят това, което са искали да напишат.

Писането на бележки и писъмца до любимите им плюшени играчки ще им помогне да се научат да организират мислите си и да изразяват емоциите и чувстват си по-лесно. Тъй като любимият плюшен картоф не е истински, детето ще знае, че той няма как да издаде тайните му или да му се присмее в момент на творческа пауза.

Плюшена подкрепа

Ако едно дете се притесни по време на контролно, диктовка или изпитване, плюшката до него може да му подейства както успокояващо, така и съсредоточаващо.

То може да я стиска, прегръща или просто да я гледа, докато се почувства готово да продължи със задълженията си в училище. А и на кого няма да помогне една сладка плюшена ягодка?

Сладък възпитател

Понякога децата не знаят, че поведението им не е правилно. Вместо да прибягваме до типичните лекции в стил „Това не трябва да се прави“, можем да прехвърлим тази задача на някоя плюшена играчка, която е ценна за мъника.

Ако поведението му в училище не е добро, ако се кара със съучениците си или се държи лошо с учителката, една кротка плюшка може да го разсее и да му помогне да се успокои, а после спокойно ще може да проведе разговор за това какво е редно да прави и какво трябва да избягва. 

Бъбрива плюшка

Всяка дете обича да говори, да разпитва и да се смее, но често се случва да избере неподходящия момент да бъде любопитно. Лесен начин да спрем непрестанния поток от думи, когато едно детенце трябва да е тихо и да твори, е просто да поставим една плюшена играчка в предната част на стаята и да му кажем да ѝ зададе писмено всички въпроси, които иска.

Така ще можем по-късно да му дадем отговори, а детето няма да се е разсейвало по време на писането на домашни. Можем да използваме и самата плюшка, за да му обясним интересните факти – разказът от името на един лилав патладжан или една забавна круша ще впечатлят малчугана много повече.

Тези идеи ще улеснят както вашия живот, така и този на дребосъка у вас. Играчките са по-сладки и по-забавни от всеки родител, така че включването им в ученето само ще помогне. Ако пък плюшките са сладки зеленчуци и плодове, ще можете да им помогнете да научат малко повече за полезната храна.

Най-хубавото е, че от 2 до 29 септември в Lidl можете да откриете цяла банда плюшени играчки под формата на плодове и зеленчуци.