Някои дни ще бъдат трудни. По-трудни, отколкото мислиш, че можеш да понесеш. Дни, в които ще стискаш зъби и ще преглъщаш сълзите си. Дни, в които ще гледаш екрана на компютъра по време на работа и ще влагаш всичката си сила да не заплачеш. И дори няма да знаеш защо искаш да плачеш. Това ще бъдат дни, в които сякаш светът ще е непосилно тежък и нищо в него няма смисъл. Все едно живееш в гъста мъгла.

Когато си в този период, просто се опитай да оцелееш. Опитай се да се радваш и на най-малките неща. Като топла чаша ароматно кафе. Опитай се да се усмихваш поне един път на ден, дори да е на сила. Дори да чувстваш, че е невъзможно. Просто прави каквото трябва, за да преминеш през този етап от живота си. Понякога само можеш да се надяваш утрешният ден да е по-добър.

Когато животът е тежък и се чувстваш изгубена, не забравяй, че любовта е навсякъде около теб. Животът ни дава безкрайно много обич. Ще има моменти, в които любовта идва по естествен начин. И все пак, ще има и моменти, когато тя сякаш не е реална, а да обичаш себе си е по-скоро задължение, отколкото подарък от живота. Понякога сърцето ще те боли и ще усещаш дупка в стомаха си, която сякаш ще остане там завинаги.

Но с времето ще откриеш, че пак ще плачеш от смях и сърцето ти отново ще бъде цяло и заобиколено от любов. Бъди търпелива и не спирай да чакаш този момент. Продължавай да търсиш обич, дори когато чувстваш, че не съществува. И знай, че любовта към самата теб е също толкова силна, колкото и тази към някой друг.

Всяко нещо си има край и понякога той е неизбежен. Въпреки че първата раздяла може да се възприеме като шамар от живота, знай, че често лошото е за добро. Когато усетиш, че нещата се разпаднат потърси безопасен изход. И ново начало. Това, което е пред теб, ще бъде по-добро от това зад гърба ти.

В един момент ще трябва да спреш да се бориш с миналото си и да започнеш борбата за настоящето.

Ще има моменти, в които краят няма да е такъв, какъвто ти се иска и ще трябва да проявиш сила, за да постигнеш хармония в последните моменти. Ще трябва да се бориш, за да подредиш частите на разбитото си сърце и да повярваш, че всичко се случва с причина. Ще трябва да отново да събереш сили, за да приемеш, че макар да си го обичала безкрайно, това няма да е последният мъж. Там някъде е твоята половинка, която чака да се появи в най-важния и хубав момент в живота ти.

Светът е объркан, както и любовта. Но въпреки всичко, животът ще ти даде точно това, от което имаш нужда. Не забравяй да живееш в настоящето и спри да страдаш за вече загубеното. Не се вглеждай в лошото, а направи място за хубавото. Не позволявай на един лош ден да те накара да мислиш, че животът е гаден. Само защото днес си плакала, не означава, че ще се чувстваш така и през останалата част от месеца или годината.

Емоциите са като луната. Те се променят и преминават през фази. Дори е добре понякога да изпитваш тъга. Просто знай, че тя е фаза и не е постоянна.

Опитвай се да правиш нещата максимално добре. Това не значи, че всичко трябва да е перфектно. Един път денят ти ще е изпълнен с постижения и успехи. Друг път най-доброто, което ще успееш да направиш е да си измиеш зъбите и да гледаш филми през по-голямата част от деня. Но и двата дни са хубави. Не трябва да се чувстваш зле, когато си била по-малко продуктивна. Постигни най-доброто, което можеш с картите, които са ти раздадени.

Когато се чувстваш зле, не забравяй, че трябва да се обичаш каквато си. Продължи да се раздаваш. Да даваш и да помагаш. И продължавай да се грижиш за малките неща. Все още имате толкова много живот за живеене! Не трябва да смяташ, че си заложник на миналото си. Животът е прекрасен, ужасен и после отново чудесен. Той се променя за един миг. Довери ни се, че всичко ще се оправи. Скоро отново ще си на крака и ще се радваш на живота.

Обещаваме!