Забелязала ли си, че с всеки изминал ден наближаващата пролет напомня все по-силно за себе си? И ако до лятото има още някой и друг месец, даващ ти отсрочка да свалиш онези 1-2 килограма, то ей сега топлещото слънчице ще започне все по-често да те примамва да прекарваш времето си навън. Но за да се наслаждаваш максимално на неговото присъствие, е важно да знаеш как да избереш правилните и качествени продукти за лицето си.

Чувала си го милион пъти, но ще го кажем пак – нанасянето на подходящ продукт със слънцезащитен фактор всеки ден е от ключово значение за здравето и перфектния вид на твоята кожа. Доверявайки се на точния козметичен продукт, ти вече блокираш вредните ефекти на слънчевите UVA и UVB лъчи, които причиняват истински хаос върху цялостното състояние на кожата ти и нейните клетки. Качественият слънцезащитен крем за лице предпазва кожата ти от преждевременно стареене, поддържайки я млада, като едновременно с това се бори срещу намаляването на количеството колаген и загубата на еластичност, образуването на фини линии и вероятността от поява на пигментни петна.

И ако до скоро масово продуктите с фактор запушваха бързо порите, усещаха се мазни и лепкави и оставяха бял или сивкав оттенък върху по-тъмната кожа, то днес формулите са подобрени значително, съдържат все повече антиоксиданти и съчетават в себе си иновативна технология, предлагаща допълнителни предимства извън самия слънцезащитен продукт.

Кога да използвам продукт с SPF

Винаги, винаги, винаги! Дори и навън да е -15°C той трябва да се превърне в задължителна част от бюти рутината ти всяка сутрин. Нанасяй го върху перфектно почистена кожа като последна стъпка от сутрешната ти грижа за кожата и непосредствено преди нанасянето на грима, но поне 30 минути преди да се изложиш на слънце.

Предназначена да почиства кожата от грима и замърсяванията, да регулира мастната секреция и да подобри естествения хидробаланс на кожата, Skincode Essentials Измиваща гел-пяна е перфектния начин кожата ти да започне да диша. Подходяща за всеки тип кожа, без съдържание на консерванти, оцветители и ароматизатори, след нейната употреба кожата е перфектно почистена, освежена, без неприятно усещане за опъване или сухота, мека и гладка, с матиран завършек. Точно такава, каквато трябва да бъде, за да продължиш спокойно със следващите стъпки в ежедневния си ритуал за красота.

Сега, след като вече имаш основата, е време да намериш и подходящия слънцезащитен крем за лицето си, който ще направи кожата ти да изглежда млада и здрава.

Как да знам какво да търся

Когато става въпрос за избор на слънцезащитен крем, подобно на други продукти за красота, е важно да запомниш, че не всички формули са направени еднакви. И въпреки че конкретен продукт може да прави чудеса с кожата на приятелката ти, това не означава, че и при теб ще даде същите резултати. Защо? Защото кожата на всеки има различни потребности. Първо и най-важно правило – Никога! не пести от качеството. Върху етикета на слънцезащитния ти крем за лице трябва да пише "широк спектър", за да предпазва както от UVA (стареещите), така и от UVB (изгарящите) лъчи. В идеалния случай потърси SPF 30 или по-висок. По отношение на това какво количество да използваш, правилата за прилагане на SPF остават едни и същи, независимо от формулата - сутрин се нанася слой с дебелина от поне 2 мм върху лицето и шията, за да се възползваш от максималната му ефективност. 

За чувствителната кожа…

Обикновено дамите с чувствителна кожа изпитват огромни затруднения, когато се налага да намерят подходящ ежедневен слънцезащитен крем, който да работи за тях. Причината е, че кожата им изисква малко по-специфична грижа и реагира остро на всички силни външни агресори и неправилна козметика. Ако и ти си една от тях, със сигурност не е достатъчно да използваш какъвто и да е крем, а да подбереш подходящият, който успокоява кожата. Препоръчваме да избягваш ароматизираните продукти и да се насочиш към такива, които са максимално изчистени откъм състав, не съдържат алергени, оцветители или продукти от животински произход. Заложи на леките и бързо абсорбиращи се текстури, каквито са например тези от серията Essentials на швейцарската марка Skincode. Те съдържат в състава си съставката CM-Clucan, която доказано успокоява, възстановява и хидратира чувствителната кожа. Те са безопасни за използване по време на бременност и кърмене, и са с уникална защитна система без биоциди.

Skincode Essentials Дневен възстановяващ крем SPF 30 е идеалният продукт, за да стартираш деня си максимално защитена и хидратирана. Продуктът с лека, матираща и овлажняваща текстура включва в себе си редица защитни и възстановяващи активни съставки, създадени специално, за да стимулират кожата в борбата с всекидневните агресори от външната среда като UV-радиацията, замърсяванията и свободните радикали. Съставката „подобна на тефлон“, действа като предпазен щит и предотвратява полепването на вредни бактерии и други частици, които могат да предизвикат раздразнение. Екстрактът от златни водорасли предпазва от фото-индуцирани увреждания, а този от стволови клетки от морски копър представя напълно нова технология за защита от пигментация. Всички тези съставки действат в перфектен синхрон с патентованата активна съставка на Skincode Essentials, СМ-глюкан, стимулираща естествените защитни функции на кожата. В резултат, дълбочината на бръчките е видимо намалена, а повърхността изгладена и стегната. 

Специално разработената формула, предлагаща широк спектър UVA/UVB защита на Skincode Essentials Слънцезащитен лосион за лице SPF 50, предпазва от изключително вредното въздействие на UV-лъчите по време на излагане на слънце. Включените в състава витамин Е и CM-Glucan допълват действието на слънцепредпазните филтри, като защитават ефективно от оксидативното въздействие и стимулират самовъзстановяването и защитата на кожата. Продуктът е дерматологично тестван, не съдържа парабени, оцветители, ароматизатори и съставки от животински произход. 

За зрялата кожа…

По-зрялата кожа изисква слънцезащитен крем, който да съдържа съставки като пептиди и растителни екстракти, чиято основна задача е стимулиране производството на колаген. Антиоксидантните съставки допринасят за намаляване появата на бръчки и отпускането на кожата, борят се с фотостареенето и образуването на пигментни петна. Идеална за постигането на тези резултати е серията на Skincode Exclusive, чиито продукти действат на клетъчно ниво. Съдържащата се патентована съставка ACR-complex в тях подобрява клетъчното обновление, намалява бръчките и фините линии, стимулира основните функции в кожата и възвръща така желания неин блясък. 

Висококачественият Skincode Exclusive Клетъчно регенериращ дневен крем SPF15 е продукт, създаден да защитава кожата през целия ден и ефективно се бори с неизбежните признаци на стареене. Неговата изключителна текстура активно защитава кожата от преждевременните признаци на стареене, ускорявайки процеса на клетъчно обновяване, който, за жалост, се забавя с напредването на възрастта. Кремът е изцялo нaсочен да дeйства на клетъчнo нивo, благодарение на пoмощта на ключовата анти-ейдж съставка Активeн Клeтъчен Рeгенериращ кoмплекс Гeнерация 2 (ACR G2). Веднага след нанасяне, сините сфери в състава му започват да освобождават силните антиоксиданти витамини А и Е, които се борят със свободните радикали и забавят стареенето на кожата, възвръщайки еластичността на дермата. Продуктът допринася за прaвилното oксидиране на кoжата, стимулира производството на колаген, уплътнява кожата и намалява фините линии и бръчки.

Пролетта е най-прекрасният и цветен сезон от всички, поне според нас. Време, в което всичко се събужда и разцъфва, време, което е най-подходящо да се погрижим за кожата на лицето си, да я подхраним, освежим и запазим младостта й. Време е да се насладиш на така жадуваното слънце и ти - но разумно!

И тъй като празникът на жената, 8 март, е съвсем скоро, заедно с нашите прекрасни приятели от Skincode решихме да зарадваме със страхотни подаръци 20 от вас, мили дами. Пет от вас ще си спечелят Skincode Sonic cleansing електрическа четка за лице за звукочестотно почистване на кожата, а други 15 Skincode Essentials Слънцезащитен лосион за лице SPF 50.

Всичко, което трябва да направите, е да попълните регистрационната форма и да отговорите на въпроса

Как е името на патентованата съставка от серията Essentials на Skincode?

Играта ще се проведе от 1.03 до 07.03. включително, а победителите ще обявим на 08.03. Желаем ви успех, момичета!