Септемврийските празници наближават, а лятото не е свършило! Защо да избереш Гърция за своя почивка? Възможните отговори са много. Ще ви покажем 10 спиращи дъха дестинации, които ще ви дадат част от тях! Екзотика, спокойствие и божествена панорама, със своите 227 острова, пръснати из тюркоазените води на три морета, Гърция предизвиква нестихващ интерес. И има защо!

Тасос

Някои го наричат изумруденият остров, други - зеленият рай на Гърция, а трети – гръцката, островна перла. Но определенията тук нямат значение, защото гледката не може да се опише с думи. Трябва да видите този остров! От високо, той прилича на потънала планина в кристални води, покрита от буйна растителност- гледката наистина гали сетивата, отдайте й се! Тази дестинация е предпочитана от множество туристи поради величествената панорама, разкриваща се пред погледа, кристалните води и множеството забавления, които се предлагат на острова. 

Корфу

Островът предлага много възможности. Едно от най- нетрадиционните местенца е музеят на морските същества, където може да разгледате различни, препарирани морски видове. Впечатляващ също е и манастирът Влахерна, който е издигнат на малко островче. О-в Корфу  определено има какво да ви покаже: страхотни плажове, кристална вода, малки, китни селища, страхотни архитектурни фасади, манастири с история... Тук може да съчетаете спокойствието, девствените гледки с културно- исторически разходки. 

Кефалония

Това е най- големият остров в Йонийско море, някои го наричат земетръсният рай. С какво ще ви грабне? Малките, закътани заливчета омайват погледа, защото скрити от света те са напълно девствени. Може би не може да си представите, но морската вода тук е толкова наситено синя, че хипнотизира погледа. Няма да може да отлепите очи от кристално тюркоазените води. На острова има различни атракциони и различни по вид заведения, които се славят със страхотна кухня!

 

Закинтос

Закинтос е третият по големина остров от Йонийските острови. Той е приказно зелен остров, който се откроява на тюркоазено синьото море. Тук може да плувате с костенурки, да видите морска красота в подводните пещери на острова, или пък да се излежавате и да се любувате на неземно красивата панорама. В околността може да разгледате няколко необитаеми острова и да се любувате на девствена природа. Почивката на Закинтос е сбъдната мечта!

Миконос

Бурният остров Миконос се слави със своя нощен живот. Тук всичко кипи от живот. Масите на заведенията са изнесени навън, за да може да се насладите на величествената морска панорама, която се разгръща. Тук може да опитате страхотни рибни деликатеси и различни традиционни ястия, както и да се забавлявате в модерни нощни клубове, или пък в таверни с жива, гръцка музика. На този остров сякаш най- важното нещо е... забавлението.... до зори!

Санторини

Според много от туристите, които са обиколили повечето гръцки острови, тук е мястото с най- божествената и вдъхновяваща гледка. Остров Санторини е наричан бялата вулканична приказка на Егейско море. Със своите стъпаловидни, бледи постройки, той привлича погледа като магнит. Невъзможно е да останеш равнодушен пред тази гледка, невъзможно е да не пожелаеш да се върнеш отново тук!  

Атон (Света гора)

Атон е част от полуостров Халкидики и е едно от най- красивите места. Планинският полуостров представлява автономна монашеска общност, на чиято територия са разположени 20 манастира, привличащи ежегодно туристи от цял свят. Според легендите, Света Богородица се е отправила на морско пътешествие, но поради разярила се буря, тя спира в подножието на планината Атон и поразена от неговата красота отправя молитви към Господ да превърне територията в неин земен кът. Заради това някои наричат това свещено място градината на Богородица. Първите манастирски общности са основани през 9в. Любопитно е, че според устава на Света гора се разрешава посещение само на мъже, при това със специално разрешение. Тя е паметник на култури, полуостров за молитва, надежда и спасение не само за Гърция, не само за Балканския полуостров, но и за целия свят.  Тук хармонията между човек и природа се превръща в духовно откровение!

Крит

Най- големият остров в Гърция привлича вниманието със страхотни плажове, омагьосваща панорама, древна история и вкусна храна. О-в Крит е съчетание между морска дестинация, която ще ви впечатли с лазурни брегове и културно- исторически център, който ще ви разкаже за гръцкия бит и култура. В много от градчетата ще намерите уютни къщички с красиви фасади, сгушени в малки, калдаръмени улички, обградени от ароматни портокалови дръвчета и смокини. На този остров определено има какво да посетите!

Халкидики

Полуостровът е райско кътче за морска почивка- чисти и златисти плажове, кристално чиста вода и множество усамотени местенца за истински релакс. В региона ще намерите и много местенца за къмпинг, които разкриват страхотна панорама към девствени, необитаеми плажове. 

Районът на Халкидики всъщност се слави точно с това, че в околността се намират най-красивите, чисти и лазурни плажове! Ако се нуждаете от живописно спокойствие, препоръчваме горещо да посетите това райско кътче, защото атмосферата е пленяваща!

Олимпийската Ривиера

Тя се намира на 8 км от Катерини и разполага с внушителните 70 км пясъчна ивица. Олимпийската Ривиера е предпочитана дестинация, защото е разположена в подножието на планинска част и глеката, която се разкрива наистина е вдъхновяваща. Тук е мястото, където може да се отдадете на релаксираща морска почивка, да се забавлявате с водни спортове и различни атракциони, да посетите страхотни хотели, както и да опитате от традиционни и интернационални ястия в местни ресторанти и таверни.

След тази виртуална разходка, трябват ли ви още причини, за да посетите Гърция? Е, стягайте багажа и планувайте своята почивка в Гърция, защото септемврийските празници наближават. Време е да се възползвате от последните летни дни и от промоционалните отстъпки, които са в разгара си!