Въпреки факта, че червените дрехи могат да бъдат намерени в почти всички модни магазини и дизайнерски бутици, много от нас все още се страхуват от червеното, когато става въпрос за всекидневен стил или за официиални събития.

Червеното негласно означава провокация и като че ли има някаква опасност, която ни кара да се чувстваме несигурни в червената рокля. Но в днешния ден на любовта ви каним да се отървете от всички стереотипи на червения цвят и да го погледнете по нов начин - като смел и стилен нюанс, който е лидер на подиума, в гардероба на знаменитостите и иконите на съвременния стил.

1. Червеният цвят се счита за най-секси цвят. За него ви трябва силна личност, която лесно може да се реши на експерименти. Червените дрехи, особено ако залагате на женствен стил, ще ви дадат допълнителна доза флирт настроение и ще елиминират нуждата от допълнителни намеци - вашето облекло казва всичко за вас.

2. Хората, които обичат червено, са емоционални максималисти. Те не се страхуват да изразят себе си открито, да бъдат ''силни'' и ярки, защото са уверени в своите способности и харизма. Ако ви предстои вълнуваща среща, то заложете на червения цвят, той ще ви даде решителност за действие и увереност в собствената ви привлекателност.

3. Учени от Университета на Рочестър в САЩ са установили, че червеният цвят е най-сигурният начин да бъдете в центъра на вниманието на мъжете. Проучването установило, че момичетата в червено излизат по-често на срещи, отколкото техните приятелки, облечени в други нюанси и цветове. Защо да не използваме като средство червения цвят, ако сме сами на 14 февруари?

4. Лица, които показват раздразнение при досег с червения цвят, често комплексирани, много се страхуват от кавги и са склонни към самота. Хора, които са отворени и готови за общуване, се отнасят към червения цвят положително, той ги насърчава и дори вълнува. По този начин, в отговор на червените дрехи можете да кажете нещо за самоличността на събеседника.