Всяко момиче се грижи за начина, по който изглежда косата ѝ и това се обяснява с факта, че тя е важна част от нашата идентичност. И макар да можем да похарчим цяло състояние за различни продукти за коса, за да изглеждаме красиво, трябва да обърнем по-голямо внимание на някои неща, които са част от ежедневието ни и които биха могли да причинят истинска вреда на косата ни.

Научихме, че спането с конска опашка е едно от гореспоменатите вредни неща и в тази статия имаме обяснение за това. Освен това, ще получите няколко готини съвета как да се грижите за косата си като бонус в края.

Може да причини загуба на коса

Носенето на конска опашка оказва натиск върху корена на косата ви и става още по-лошо, когато спите, защото движите главата си. Това, както твърди Американската академия по дерматология, може да доведе до скъсване или падане на кичури на косата ви.

Може да промени външния вид на косата ви

Очевидно, в резултат на тази загуба на коса може да се забележи изтъняване, особено около линията на косата ви. Това е така, защото ластикът на опашката създава триене, докато спите, а стегнатите прически като тази могат да доведат до вреди на косата. Това може да направи кичурите ви къдрави, сухи и повредени. Но ако спрете да спите с конска опашка, косата ви ще изглежда толкова добре, колкото преди с течение на времето.

Дори може да доведе до медицинско състояние, наречено алопеция

Алопецията е състояние, при което космите се губят от всички или от някои части на тялото. Постоянното дърпане може да причини това, тъй като може да повреди космените фоликули. И според Британската асоциация на дерматолозите, това има потенциал да доведе до развитието на плешиви петна.

Бонус: Какво можете да направите, за да имате здрава коса

• Оставете косата свободна или заложете на разхлабена плитка и това дори може да подобри начина, по който изглежда.
• Спете със суха коса. Най-деликатна и уязвима е, докато е мокра, така че може лесно да се повреди.
• Изберете правилната възглавница. Копринените калъфки за възглавници ще позволят на косата ви да се плъзга наоколо с лекота, като по този начин не причиняват никакво напрежение или вреда.
• Запазете влагата в спалнята. Сухият въздух може да направи и косата ви суха, затова използвайте овлажнител, за да я защитите.

Какви са вашите тайни за поддържане на косата здрава и красива?