Да станеш родител е най-прекрасното преживяване, което някой може да си представи. Екипът на Dama.bg ще сподели с теб една красива история, която ще ти докаже, че най-големите изненади, които ни поднася животът, всъщност са и най-хубавите.

Приготвяхме се за нашата първа ваканция заедно и без никакви деца. Имахме резервация в all-inclusive курорт в Мексико, което означава, че щяхме да прекараме незабравими слънчеви дни, отдадени само на вкусни ястия и неповторими коктейли.

За първи път се наслаждавах на това, че не съм бременна и не трябва да кърмя, кариерата ми вървеше добре и децата ни бяха достигнали до възрастта, в която спяха непробудно по цяла нощ.

Ясно си спомням, че се видях с приятелка, която тъкмо беше родила. Когато гушнах бебето, казах: “Боже, толкова е приятно да гушкам това бебе”, а след това ѝ го подадох. Нямах абсолютно никакво желание за още едно бебе на този етап.

И след това, разбира се, забременях.

Първият триместър прекарвах в ужасно сутрешно гадене и самосъжаление. В Мексико прекарахме ужасно и се чувствах неудобно пред всички, че отново забременях непланирано. Никак не бях очарована, че ще имам още едно дете и се ужасявах от мисълта, че ще трябва да преживея всичко отново.

Сега, когато Сара е тук, почти всеки път, когато я погледна, ме пробожда чувство на вина. Обичам толкова много, обичам я до болка. Дори имам чувството, че любовта ми към нея е различна от любовта, която изпитвам към другите ми деца. Не е различно от гледна точка на силата на любовта, а от гледна точка на невероятна благодарност.

Благодарност, че тя се появи, когато мислех, че не съм готова за още едно бебе.

Благодарност, че въпреки лошото ми настроение в началото, тя е здрава.
Благодарност, че още веднъж имам дъщеря, когато не бях планирала да забременя. Дъщеря, която е невероятен подарък и отправям молитви от благодарност всеки ден.

Благодарност, че в тежките моменти, които ни поднася ежедневието, мога просто да я погледна и да почувствам любовта, да почувствам, че тя озарява света ми само с една усмивка.

Сара носи огромна радост на всички ни. Тя е невероятно сладко бебе и дори не мога да повярвам, че се колебаех дали ще се справим. Предполагам, че се чувствам гузна пред нея.

И въпреки ужасния ми егоизъм, тя е в живота ми и аз съм огромна щастливка.
Не знам, може и да си въобразявам, но има нещо специално в появата на непланирано бебе, което го превръща в още по-голям подарък, от който дори и не подозирах, че имам толкова голяма нужда.