Преди няколко дни американското издание Huffington Post публикува 18 причини да посетите България. Това е чудесна възможност да разберем как ни възприемат чуждестранните туристи, затова ви представяме текста на Сузи Стрътнър:

1. Въздушният транспорт е по-достъпен и по-евтин, отколкото си мислите.

Въпреки че средностатистическият американец не може да посочи къде точно се намира София на картата, полетите до столицата на България са невероятно достъпни. Ако решите да изследвате страната отвъд столицата, както плажовете, така и планините са съвсем близо - на кратък полет разстояние или на бързо пътуване с автобус или автомобил.

2. Крайбрежието е първокачествено

Говорейки за плажове, Слънчев бряг е дестинацията за лятно бягство, към която ще искате да се връщате отново и отново. Танцувайте цяла нощ в бар, директно на пясъка, след това се излегнете на шезлонга, за да посрещнете първите слънчеви лъчи, докато питието е все още в ръцете ви.

3. Най-добрите „кюфтета” в живота ви

Някои ги наричат ​​„бургери”, други ги оприличават на „топки от месо”. Ние смятаме, че „кюфтетата” са най-страхотното парче месо, което можете да опитате.

4. Една дума: мекици

Сещате ли се колко е приятно, когато тестото на funnel cake (тестен сладкиш, типичен за САЩ) остане топло и леко размекнато в центъра? „Мекицата” е пържен хляб, който има абсолютно същия вкус... само че целият е една топла, мека сърцевина! Вкусно!

5. Природата е едновременно разнообразна и изумителна

Опитайте да се изкачите в планините, изпълнени с безкрайни водопади, или се спуснете в пещерата, известна като „Очите на Господ”. Набраздена от буйни планини, България е идеалното място за приключения сред природата, които са встрани от утъпкания път.

6. Повечето от най-красивите забележителности са безплатни

Дали ще предприемете смели скални походи, ще обиколите артистични квартали, пълни с кафенета, или ще изследвате интериора на средновековна църква, ще видите много от културата на страната почти без пари.

7. Времето за питиe е... по всяко време

Дали с обяда, по време на вечеря, в кафе или на улицата, българите винаги са щастливи да пийнат. Но пият с мярка – там никога няма да видите неконтролируеми пияни тийнейджъри.

8. Българите са едни от най-дружелюбните хора, които някога ще срещнете

Всички пътници, минали оттук, са съгласни с едно нещо: българите са изключително дружелюбни и са готови да направят всичко, за да видите най-доброто от културата, с която толкова много се гордеят. Очаквайте баби, продавачи, студенти и сервитьори да ви поздравяват с усмивка и да ви отрупват с храна.

9. Ще преодолеете страха си от височини

Опитайте да се надвесите над ръба на Копитото, изкачете седемте хълма на Пловдив или вземете открития лифт до Седемте рилски езера. Тези гледки са достатъчни, за да излекуват всеки от фобията му от височини или поне ще ви дадат основателна причина да се справите с този страх.

10. Дори манастирите предлагат невероятни гледки

България е осеяна с десетки живописни манастири. Посетете някой от тях и ще бъдете смаяни.

11. Танцуването не е само за клубовете

Разбира се, можете да посетите някой чалга клуб, осветен с неонови светлини, и да се смесите с оскъдно облечените танцьори до 6 ч. сутринта. ИЛИ пък – можете посетите традиционен български ресторант и да танцувате около масата с останалите вечерящи, защото тези танци вдигат всеки от мястото му.

12. Животът е... сирене и отново сирене

След една седмица в България бялото сиренето ще стане за вас втора природа. Съчетайте го с домати, месо или тутманик, за да получите закуската на мечтите ви.

13. Храната е евтина

Можете да получите луксозна вечеря – чинии, отрупани с лакомства, напитки и обслужване - за около 10 долара. Разбира се, цените зависят от мястото, но като цяло е евтино и... постоянно ще преяждате.

14. Местните хора са спокойни

Както в голяма част от Европа (или където и да е, но не и в САЩ), местните жители са овладели изкуството да се отпуснеш, да релаксираш и просто да се наслаждаваш на чуждата компания. Тук няма да видите хора-роботи, вторачени в лаптопите си по кафенетата, а големи компании от смеещи се приятели. Ето такъв трябва да е животът.

15. Българите приемат празниците сериозно

Когато наближи някой официален празник, българите не се колебаят да си вземат допълнителен почивен ден. Посетете страната по време на Деня на Освобождението – 3 март, или за Гергьовден – 6 май, и можете да се присъедините към тълпите от празнуващи по улиците.

16. Няма такова нещо като далечни разстояния

Спокойната характер на българина се отразява в любовта му към хора и удоволствия, които са в непосредствена близост. Местните жители ще ви препоръчат забележителности, които са в близост до сегашното ви местоположение, за да не се налага да променяте плановете си и пак да видите нещо изумително.

17. Старо и ново се преплитат в чудесна гледка

Например - римските руини на София са заобиколени модерни сгради, което ще замае от удоволствие всеки любител на архитектурата. Една обиколка на града няма как да е скучна, когато толкова много стилове са събрани на едно място.

18. Почти никой няма да знае къде сте

Ако не за друго, трябва да посетите България заради всички онези смаяни погледи и въпроси като "Ходил си къде?". Така ще можете да просветлите близките си, че на света съществува едно много важно място, което всеки от нас трябва да посети.

Побързайте и вие да посетите най-красивите и удивителни кътче от прекрасната ни родина, като се възползвате от най-добрите оферти за това.