Гардеробът на един човек много често е отражение на живота и емоциите му. Според руската психоложка Юлия Судакова всяка излишна вещ в него носи чувства, които съсипват живота ни. И не, не говорим за бална рокля или сватбена такава. А за емоциите и събитията, които сме преживели с всяка една дреха.

Според нея има лесен тест, с който да разберем дали дрехите в гардероба ни са спирачка за нашето щастие. Ако установим, че е така, то спешно се налага да ги разчистим. Отговорете на следващите въпроси:

1. Имате ли дреха, която не ви харесва, но вие не се решавате да я изхвърлите, защото е твърде скъпа или е подарък от някого?
2. Има ли там дреха, с която сте били облечени в лошо здравословно състояние, когато сте се карали с някого или сте изпитали силен стрес или страх?
3. Имате и дрехи и бижута от бивши партньори?

Ако на един от тези въпроси сте отговорили с „да“, може би трябва да прегледате гардероба си и да го преподредите. По този начин ще отключите енергията, която е стопирана в него.

Всяка вещ в нашия гардероб заема определено енергийно и физическо пространство, има собствена енергетика и се явява като пристан за определена емоция. Така например, ако сте били в лошо настроение и сте решили да се утешите с разходка по магазините, дрехата, която сте купили в това състояние, ще бъде като магнит за лошото настроение. Всеки път, когато я обличате, вашата психика ще се връща частично към емоцията на отминалия момент. 

Това се отнася и в случай на заболяване. Дреха, която сте носили, докато сте боледували тежко, ще „носи“ енергията на болестта. Вашата психика притежава несъзнателна памет, в която се съхранява информацията за тази болест и тя е свързана с носенето на определена дреха. Може дори да се сетите за няколко такива "униформи" и пижами, които обличате само при болест. 

Ако някоя дреха се е задържала твърде дълго във вашия гардероб, трябва да се освободите от нея, преставайки да се самозалъгвате: „Ще ми потрябва…“, „Все някога ще я облека“, „Ще отслабна и ще ми стане…“ Всичко това са извинения. Не запълвайте ненужно енергийното пространство в гардероба си.

По-добре е на мястото на някоя стара, омаляла или нелюбима дреха да пристигне такава, която ще обличате с удоволствие, която ще ви подхожда и ще й се радвате, а няма да лежи там мъртва и безжизнена. Докато не се освободите от ненужните вещи, те ще заемат пространството, което могат да населят наистина необходими, полезни и любими неща.

Ако някоя дреха не ви харесва, но ви е жал да я изхвърлите, можете да я подарите на някого, на когото ще е полезна. Не се бойте да подарите подарък, в крайна сметка той ще донесе полза на някой друг и вие ще се отървете от чувството, че сте длъжна да го носите или ползвате, без да го харесвате или да ви е нужен. Чувството "длъжна съм" ще окаже негативно влияние на много фино ниво с човека, който ви е направил подаръка и в крайна сметка ще охлади отношенията ви.

Дрехи, бельо, накити, свързани с бивш партньор, поддържат с него тънка връзка и често провалят отношенията с мъжа до вас в момента, не му позволяват да се разкрие напълно. На енергийно ниво мъжът чувства, че това е чужда територия. Затова, ако вие ходите с дреха, подарена ви от бившия, вие изпращате сигнал на партньора си в момента, че още принадлежите с нещо на другия мъж. Това охлажда чувствата, въпреки че всичко се случва неосъзнато.

За мъжа е много важно да знае, че вие сте негова и ничия друга и затова, ако държите на отношенията ви, се освободете от всички подаръци, дрехи и бельо от бивши партньори. Не тъгувайте за украшенията и накитите.

Колкото повече излишни дрехи притежавате, толкова по-силно напрежение ще изпитвате, понеже с всяка една от тях вие имате неосъзната връзка. Ако не ги използвате въобще или редовно, тази връзка се нарушава. Та започват да всяват хаос в гардероба и в главата ви и този хаос невидимо руши живота ви.
Избавете се от ненужните дрехи - те нямат място в гардероба. Освободете място за такава дреха, която ще ви подхожда и ще ви носи радост и удоволствие!