Водещият на една от най-гледните телевизионни програми в Австралия "The Today Show" си направи любопитен експеримент с аудиторията. В продължение на цяла година, Карл Стефанович интервюираше известни личности и водеше предаването си, облечен в един и същи костюм. Но никой не забеляза... 

По този начин Стефанович доказа тезата си, че външният вид има многократно по-голямо и решаващо значение за жените в телевизионната индустрия, отколкото за мъжете. Това според него прави телевизията по-взискателно и трудно работно място за нежния пол.

"Жените са съдени много по-строго и по-яростно за това, което правят, казват и носят - каза водещият. - Разочарован съм от сексизмът, насочен към колегите ми жени. Никой не забеляза мен, но ако те са облечени в неподходящ цвят, винаги ще се намери някой "доброжелател", който да ги коментира и ще последват хиляди туитове и статуси, написани по темата", заяви журналистът пред австралийски вестник. "Единственото, за което съм осъден аз, е ужасното ми чувство за хумор по време на интервютата ми", допълва журналистът. 

В своя защита, водещият разкри, че е носил костюма си всеки ден на химическо чистене, с изключение на един-два пъти.