Звездите знаят защо все още си необвързана.

Да бъдеш сама е избор. Понякога този избор невинаги е лесен.

Бившият ти е решил, че е време да се разделите. Нещата не са се развили така, както си планирала. Или може би ти си тази, която е прекратила връзката. Човекът до теб не е задоволил нуждите ти или се е държал неуважително, а ти заслужаваш нещо по-добро.

Никой не трябва да се задоволява с по-малко от истинската и дълбока любов и ти казвам „Браво!“ , заради това, че имаш смелостта да си тръгнеш. Независимо от това как сте се разделили, винаги идва този момент, в който се чудиш защо нещата не са се получили, а след като всичко свърши, се питаш „Защо съм необвързана?“.

Можеш да обвиняваш бившия си, че сте се разделили заради този странен навик, който е отказал да промени. Или може би си чувствала, че връзката ви е обсебила живота ти и вместо да се изгубиш в нея, си предпочела да си тръгнеш. Но ето ти нещо ново: eдинственото нещо, което никога не трябва да правиш, когато приключиш с една връзка, е да отхвърлиш цялото преживяване. Можеш да се учиш от миналото. Помисли каква си била, преди да се влюбиш. Разбери как си се променила след радялата и какво трябва да направиш, за да си стъпиш отново на краката. А проверката на ежедневния ти хороскоп е чудесен начин да направиш точно това.

Междувременно, помни, че има много положителни страни на това да бъдеш необвързана. Имаш повече време за приятелите си, кариерата си и самата себе си. Можеш да отделиш необходимото време, за да се опознаеш отново и когато си готова ще отвориш сърцето си за любов. Докато работиш върху себе си, можеш да се обърнеш към астрологията за помощ, за да разбереш кои черти от зодиакалния ти знак ти пречат да се обвържеш. Може да се изненадаш искрено от това, което ще разбереш за себе си. Звездите съдържат много отговори за нас самите, за нашата личност и за начина, по който се справяме с различните проблеми. Така че открий зодията си по-долу и виж защо може все още си необвързана и какво можеш да направиш, за да си осигуриш по-щастливо бъдеще.

Овен (21 март - 19 април)

Овенът притежава силна смесица от сексуалност и независимост, но понякога твърде много добро може да се окаже наистина лошо. Причината, поради която си сама е, че не можеш да се откажеш да контролираш всичко, когато връзката ти е готова да отиде на друго ниво. Може би е време да преосмислиш това силно чувство за независимост и да свалиш онези стени около себе си.

Интимността понякога изисква да позволиш на друг да види уязвимата ти същност. Само защото някой ти е помогнал, не те прави безпомощна. Бруталната истина е, че не можеш да позволиш на някого да те обича, без да се страхуваш, че ще се изгубиш в него.

Телец (20 април - 20 май)

Имаш какво да предложиш на любимия човек. Известна си със своите стабилност, амбиция, положителна енергия и непреклонна романтична страна, която не спира да дава. Но ако някой, когото обичаш, предаде доверието ти, разбитото ти сърце се скрива зад един строг и леко плашещ външен вид.

Време е да простиш на миналото и да продължиш напред. Понякога сигурността изисква малък риск. Ако си готова да се откажеш от живота на необвързана, единственият човек, който би те спрял по пътя на щастието, си само и единствено ти.

Близнаци (21 май - 20 юни)

Когато си с някой, ти даваш всичко от себе си, но проблемът е, че не можеш да решиш какво искаш, а това е доста объркващо. 

Мразиш да бъдеш сама, но щом нещата станат рутинни и скучни, си готова да приключиш бързо-бързо връзката. Засега си необвързана по твое желание. Веднага щом откриеш твоя човек, който ще споделя страстта ти към работата, живота и любовта, може би ще трябва да решиш, че е време да се установиш.

Рак (21 юни - 22 юли)

Интуицията и инстинктите са силната ти страна. Ти си приятелят, на когото хората могат да се доверят. Обичаш майка си, дори ако не е всичко, което искаш да бъде. Чувствителната ти природа, любовта ти към неприкосновеността на личния живот и съпричастността ти привличат хората към теб.

Но тежката истина е, че дълбоко в теб ти си доста цинична към любовта. Била си наранявана в миналото и не знаеш дали ще можеш да преодолееш песимизма си към любовта. Истината е, че можеш, ако си готова да пуснеш миналото.

Лъв (23 юли - 22 август)

Ти си лидер, който е топъл, щедър и лоялен. Обичаш да си център на вниманието. Единственият проблем е, че винаги трябва да бъдеш център на вниманието и това сериозно пречи на любовния ти живот.

Какъв е урокът тук? Успокой се и осъзнай, че животът не е представление за един. Връзката е нещо повече от „аз“, затова се увери, че светлината на прожекторите, която толкова желаеш, ще бъде насочена към хората, които те интересуват най-много.

Дева (23 август - 22 септември)

Ти си маниачка относно детайлите и понякога прекаляваш, а когато става въпрос за анализиране на ситуация, никой не е по-добър от теб (разбира се, вече знаеш това, нали?).

Истината е, че си доста брутална, когато става дума за другите хора и можеш да прекалиш с мотото „само работа, без забавление“. Замисляла ли си се, че може би си необвързана заради високите си стандарти? Ако искаш да имаш истинска връзка, ще трябва да слезеш от този висок пиедестал поне за малко и да поживееш на нивото на всички останали.

Везни (23 септември - 22 октомври)

Ти си справедлива, усмихната и много забавна. Обичаш да общуваш с приятелите си. Истината е, че никой не се бори срещу несправедливостта, както ти.

Но ако човек, който ти харесва, се окаже по-груб, връзката ви е приключила, преди въобще да е започнала. Ти си брутално честна за чувствата си, което е страхотно, но се опитвай да се научиш да слушаш, без да се отбраняваш.

Скорпион (23 октомври - 21 ноември)

Скорпионът те обича, докато не... спре. Отнема много време на човек да се озове в „черния списък“ на Скорпиона, но най-бързият начин е да предаде доверието му. Не всеки може да бъде толкова лоялен, колкото си ти и затова все още си необвързана. Това е много, а не са много хора, които могат да живеят с толкова силна емоция.

Въпреки че никога не трябва да търпиш нечестността, не е лошо от време на време да се опитваш и да прощаваш. Опитай един-два пъти и може да се окаже, че си успяла да създадеш една по-дълбока и по-смислена връзка, отколкото си си мислила. В края на краищата всички ние сме само хора. (Освен ти, ти си свръхчовек, просто още не го знаеш.)

Стрелец (22 ноември - 21 декември)

Стрелецът обича любовта, освен когато връзката, в която е не започне да става ограничаваща или контролираща. Истината за Стрелеца, че той не може да бъде сам, но също обича своята независимост.

Обичаш свободата си и предпочиташ да бъдеш сама, ако това означава да се откажеш твърде дълго от нещо, но не е ли това смисълът на една връзка? Ако искаш нещо повече от вечеря за един, ще трябва да се опитваш поне малко да излизаш от зоната си на комфорт.

Козирог (22 декември - 19 януари)

Имаш лоша репутация като старомодна и традиционна, но всъщност ти харесва стабилността. Няма нищо лошо в това да бъдеш практична, просто трикът е да разбереш как да балансираш рутината и романтиката.

Не можеш да бъдеш толкова традиционна, опитай се да си в крак с реалността и се опитвай да се съобразяваш малко повече с другите. Може да намериш нещо в някой, което не очакваш. Но това няма как да стане, ако не му дадеш реален шанс.

Водолей (20 януари - 18 февруари)

Винаги помагаш на някой в нужда. Няма по-добър от теб в решаването на проблеми. Но когато става въпрос да разбереш защо все още си необвързана (особено когато предпочиташ да не си)... е трудно да се изправиш пред истината.

Често си приемана за безчувствена, докато емоциите ти бушуват някъде дълбоко в теб. Предизвикателството е да намериш начин да изказваш с думи това, което действията не могат да обяснят.

Риби (19 февруари - 20 март)

Обичаш времето за себе си, но също си и първият човек, който ще даде рамото си, за да си поплаче този, който има нужда. Отвън обаче може да изглежда, че нямаш време за връзки или че не търсиш романтика.

Ако си се уморила да си сама, може да се наложи да преодолееш страха си от уязвимост и трябва да поставиш граници на времето си със семейството и приятелите си. Добре е да си уязвима и и ако искаш вярвай, но около теб има хора, на които да се опреш. Не можеш да бъдеш силна през цялото време, затова си позволявай да бъдеш ранима от време на време и може би просто бъди с някой, който може да ти помогне, когато имаш нужда.