Животът е твърде кратък, за да го прекарвате единствено в размяна на съобщения със стари и нови познати. Не е необходимо да чакате до безкрай мъжът, когото харесвате, да благоволи да ви се обади. Схващането, че мъжът трябва да поеме инициативата е отживелица от Средновековието.

Днес живеем в модерни времена, затова побързайте и поканете този специален мъж, ако искате той да бъде част от настоящето ви. Може да не успеете да го спечелите, но поне ще сте опитали.

Жените трябва да направят първата крачка и да поканят мъжа на среща. И отново – не се притеснявайте за сметката. Кавалерът ви ще се погрижи за това, защото това е, което кавалерите правят. Ако искат да запазят имиджа си на интересни мъже и джентълмени…

Къде да изберете място за първа среща?

Препоръчвам да бъде в по-евтин ресторант, където двама души могат да се опознаят и да разберат дали имат интерес да повторят срещата. След това могат да изберат по-луксозно заведение. Всъщност, няма нужда да се безпокоите за парите. Дори в тези времена на криза не струва много да заведеш жена на ресторант.

Жените могат да поканят мъжете на среща, без да се притесняват, че мъжете ще ги осъдят или ще ги помислят за напълно „отчаяни“. Коя жена е „отчаяна“? Онази, която стои с часове под прозореца на спалнята ви, а не тази, която е облечена с къса пола и прави планове за бъдещето!

Днес мъжете са станали сдържани. Стоят настрана. Дори съвременните техники за съблазняване насърчават „отрицанието“ – липсата на интерес от страна на мъжа има за цел да заинтригува по-силно жената. Този подход има успех – първо, чрез него мъжете прикриват неувереността си и второ, закачливите подигравки към „кралицата“ засилват повече желанието й да преследва мъжа.

Една непредвидена последица от бавния, продължаващ столетия, напредък в посока на равенството на половете е преобръщането на някои техни традиционни роли. Докато мъжете са сдържани и предпазливи, жените се превръщат в агресивни, напрегнати работохолици.

Независимо дали се харесва или не, днес жените са активни участници в света на запознанствата. Жени, не се смущавайте и не падайте духом – не забравяйте, че не сте героини от телевизионен филм на Джейн Остин.

Ако имате бивш колега, който непрекъснато е в мислите ви, или приятел на приятел, когото следвате във Facebook, поканете го на среща. Това е правилно.