Разбираме, че опитът да станете идеалните жени няма да доведе до нищо добро. Но все пак ни се струва, че някои недостатъци могат да бъдат отстранени. Преди да започнете нов живот, струва си да проверите дали тези недостатъци всъщност не са предимства.

1. Мързел

В разумни граници, разбира се. Защото обикновено сме готови да се скараме и за най-малката проява на мързел. Нашите майки и баби ни се караха за това и с право, като цяло, те ни се караха: кой иска да чисти стаята си, когато може да прочете интересна книга? Проблемът е, че често се довеждаме до полумъртво състояние, опитвайки се да направим нещо, когато нямаме сили, неразположени сме или - ами да, мързеливи. Мъжете гледат на това по-просто: „Мързелив съм“ е достатъчна причина да не правите нищо.

2. Небрежност

Мъжете имат много избирателно зрение. Има, разбира се, педанти, които могат да забележат косъм от опашката на котка, който случайно е полетял върху полилей, и да извикат: „Това е кошмар, каква бъркотия имаме!“, но това е рядкост. Обикновено мъжете забелязват това, което ги интересува, и не виждат това, което не им пука. Така че, те не се интересуват от факта, че парче от лака ви се е отчупило. Или че сосът е капнал върху домашната тениска. И не им пука за навика ви да хрускате бисквитки на дивана, покривайки всичко наоколо с трохи. Но те отлично забелязват факта, че и вие не се притеснявате много от това.

3. Лекомислие

Тълпи от ухажори винаги се въртят около несериозни момичета и това като цяло е разбираемо. Образът на строг учител е вълнуващ, когато става дума за външен вид, а това е учител по кино. В тясна пола, бяла блуза и очила. Но в действителност това не е така. Понякога мъжете искат жената до тях не винаги да е строго сериозно, ами да проявява и лекомислие от време на време.

4. Влюбчивост

Крием миналите си връзки от мъжете. Всъщност от всички. Което и момиче да вземете, тя ще ви каже, че в миналото си е имала две големи любови (включително първата, в училище, абсолютно невинна) и един неуспешен, безсмислен роман. Това е всичко и всички! Считайте я за невинна като дете. В същото време старите приятели могат да си спомнят дузина момичета, с които са имали нещо. Но всичко това не се брои и ако не се брои, значи не се е случило. Всъщност много ограничен кръг мъже предпочитат напълно неопитни млади дами. И това не са най-добрите мъже, честно казано, защото е въпрос на комплекси. За тях е страшно да си по-лош от предшественика си.

5. Емоционалност

Както често се казва, жените са сложна материя. Мъжете обикновено не могат да разберат причините за промените в настроението ни, дори ако напишем „ОПАСНО!“ с червено червило на хладилника. Често мъжете не разбират жените, не могат да ги "прочетат" просто, защото тяхната система е устроена по съвсем различен начин. Много мъже бягат от емоционални жени, но пък има такива, които обожават това качество у своята половинка - да може да изразява себе си и чувствата си без да се притеснява или стеснява.

6. "Мъжки" черти на характера

Всъщност разделението на типично мъжки и типично женски качества е много произволно. Това не са толкова природни различия, колкото въпрос на възпитание и среда, в която човек се ражда, расте и съзрява. Често на жените има се налага да се справят с много неща едновременно, което е трудно и изстощително и за това те трябва да бъдат "мъжки" момичета. Много мъже се плашат от такива дами, но има и господа, които ценят подобен тип качество в половинката си.