"Мотивацията те кара да започнеш. Навикът е това, което те поддържа да продължаваш."

Да се грижим за тялото си подобаващо е най-доброто, което можем да направим за него. В днешно време все повече хора използват част от свободното си време, за да се отдадат на тренировки във фитнес залата. 

Причините за нарастващия интерес към тренировките са много - желание за подобряване на физиката, извайване на стройно тяло, подобряване на начина на живот и вътрешното задоволство, че правим нещо добро за себе си. Спортните занимания определено ни носят много удоволствие и добри резултати, но истината е, че понякога оставаме малко разочаровани от бавно постигнатите резултати. А след всяка тренировка чувстваме приятна умора, която доказва, че наистина сме се потрудили в залата. Но какво точно издава умората след физическото натоварване?

Често тя е сигнал, че тялото ни е загубило важни хранителни вещества и се нуждае от възстановяване.

Началото е поставено

Мнозина смятат, че ако тренировката е била усилена, то тогава разтягането в края ѝ ще помогне на мускулите да се отпуснат. Истината е, че ако сме прекалили с упражненията, то тогава мускулната треска ще напомня за себе си в продължение на минимум 2 дни. Най-сигурният начин да си помогнем е в началото - доброто загряване на мускулите е ключово за начина, по който ще се чувства тялото ни след това. 

Ключът към правилната хидратация

Фитнес залата не е мястото да бъдем суетни или с други думи - докато тренираме, тялото ни губи много течности, които след това задължително трябва да си набавим. Разбира се, не е необходимо да залагаме единствено на вода, когато можем да се доверим на напитки, специално разработени за пиене по време и след тренировка. 

Става дума за BCAA енергийните напитки или напитки с верижно разклонени аминокиселини.

Те спомагат за образуването на по-малко млечна киселина, снабдяват организма с допълнително енергия и витамини група B. Освен това те не съдържат изкуствени оцветители и захари. А наличието на кофеин е сигурен знак за отлично настроение.

Най-хубавото е, че BCAA енергийните напитки се предлагат с различни вкусове, за да се поглезим в моментите, в които наистина имаме нужда от допълнителен стимул. Можем да избираме от вкусове като лимон с лайм.
 
Стимул за тялото

Редовните тренировки и правилно хранене са ключът към извайването на красиво тяло, но как да постъпим, когато резултатите закъсняват и не постигаме желаната мускулна маса за по-кратко време?

Знаете ли, че след всяка тренировка тялото ни губи важни аминокиселини, които си набавя именно чрез мускулната маса? Ето защо е напълно логично да дадем на организма точно това, от което има нужда след всяка тренировка - необходимата доза аминокиселини и витамини. 

Набавянето им всъщност е лесна задача с помощта на комплекс от аминокиселини, който осигурява протеинов синтез за растеж на мускулната маса. Задачата на аминокиселините е да подпомогне растежа и регенерирането на мускулите, благодарение на съдържанието на аргинин, глутамин, аланин, таурин или цитрулин.

От нас се изисква просто да смесим 13 гр от ProAmino с 200-300 мл вода. Тази освежаваща напитка е прекрасно решение след всяка тренировка. 

Женска сила във фитнеса

Няма абсолютно никакво съмнение, че големите мускули не са приоритет за дамите. Вместо тях те искат да развият хармонично и стегнато тяло. 

Разбира се, тренировките във фитнеса са сигурен начин да постигнем точно това, но понякога те просто не са достатъчни. Ето защо е важно да не забравяме, че правилното хранене е точно толкова важно за външния ни вид, колкото и физическите упражнения. 

Бялото месо, зеленчуците, плодовете с ниско съдържание на захар и рибата са чудесен източник на протеин. Съветът ни е да отделяте специално внимание на ежедневното меню. А за да бъде ефектът още по-добър, можем да се доверим на аминокиселинен комплекс специално за жени. Amino Beast подпомага изгарянето на мазнини, хидратира тялото и спомага за възстановяването след всяка тренировка. 

Заслужена награда

Всяка тренировка цели да ни доближи до мечтаната фигура, но понякога желанието ни е сведено до нула. Ето защо специалистите съветват да свързваме физическото натоварване с приятна асоциация. Например, подарете си масаж след усилена тренировка, за да възнаградите не само тялото, но и ума си. 

Но тъй като забързаното ежедневие невинаги ни позволява лукса да се поглезим подобаващо, можем да си угодим с вкусни изкушения, които ще набавят всичко необходимо. Съветът ни е да заложим на комбинация от джинджифил, мед, лимон и кокосова вода. А най-хубавото е, че има напитка Ginger Shot, която съчетава всички тях в едно.

Всяка една тренировка е още една стъпка към тялото, за което мечтаем. А единственото, което се изисква от нас, е да му даваме точно това, от което се нуждае. Напитките за след тренировка в GymBeam са чудесен източник на важни аминокиселини и протеини. Бъдете сигурни, че тялото ви ще ви бъде благодарно.