Обри Хепбърн е пример за подражание поради не една причинa. Талантлива актриса, спечелила Оскар и посветен филантроп, но и вдъхновява поколения млади жени със своя стил.

Тя е била известна и с изваяната си фигура, която не веднъж е ставала обект на обсъждане сред хората и най-вече сред диетолозите, които разглеждат случаите с хранителни разстройства.

Нейните близки твърдо отричат тези обвинения, защитавайки твърденията си с това, че Хепбърн никога не е спазвала диети. Синът и Лука Доти отбелязва, че тя е фен на италианската кухня и всякакви тестени храни, не консумира месо в големи количества и яде от всичко по-малко. Дългогодишният партньор на Хепбърн, Робърт Уолдърс казва, че неговата половинка, никога не е спазвала режим, разхождали са се дълго, а дори някога го в надминавала и е била неуморна въпреки големите преходи.

Мъжът до нея, с когото е от 1980 до 1993, Уолдърс, твърди, че Обри е имала здравословен и бърз метаболизъм. Храната, което е консумирала, е проста и здравословна. За закуска тя и Уолдърс често са похапвали черен хляб с конфитюр, за обяд месо или паста , с пресни продукти директно набрани от градината им, а за вечеря - пилешка супа и салати.

Не е тайна, че след вечеря консумацията на шоколад си е била почти задължителна, а от време на време е избирала и чаша скоч. По-малкият и син споделя, че тя е била луд фен на въглехидратите и е имала голяма слабост към пастата. Нейна запазена марка са спагетите с доматен сос, които не е пропускала да приготви поне веднъж седмично.