Социалните мрежи са пълни с идеални снимки - на тях чисто, весело бебе се усмихва весело от екрана, стискайки любимата си играчка в ръцете си. Но малко хора показват на каква цена се постигат тези кадри.

Личните блогове в интернет отдавна са се превърнали в част от реалността - дотолкова, че понякога дори я изкривяват. Хората охотно вярват на фотошопирани снимки, избрани от десетки кадри. След това сравняват собствения си живот със снимките и очаквано се разстройват. А това е напълно напразно!

Преди няколко години на мода влезе тенденцията VS Reality - до бляскава снимка се публикува кадър как изглежда всичко в действителност. Момичетата в добра форма показват как изглеждат, когато не позират за снимки, а зад нереално красивите детски снимки се разкрива какво се е случило зад кулисите на фотосесия с дете.

Малко ангелче, спящо спокойно в люлка? Повярвайте ни, минута по-късно ще смръщи лицето си и ще започне да плаче. Гледа нежно в камерата? Само след няколко секунди ще направи такава гримаса, че и фотографът ще се разтревожи.

Сладко зайче, което седи в ръцете на майка си и се усмихва, случайно ще я удари с пръст в окото, напълно разваляйки снимката, настроението и грима на мама. А понякога родителите могат да изпуснат бебето си - позират толкова усърдно, че не забелязват как детето се изплъзва от ръцете им.

Децата се спъват, падат, плашат се, плачат – е, добре, платените два часа са достатъчни, за да успокоят детето. А опитите за успешно селфи могат да доведат до пълна невроза - не се случва често майката и бебето да гледат в камерата едновременно и дори да се усмихват.

Събрахме някои от най-смешните примери за това как всъщност изглежда фотосесия с дете – прегледайте галерията ни: