Загрейте фурната на 230 градуса. Поставете хартия за печене върху тавичка. В нея нарежете 3/4 глава карфиол, заедно с 2 с.л. зехтин, сол и пипер. Печете 15 минути, като по средата разбъркате и обърнете карфиола. Махнете от фурната, поръсете с люспи червен пипер и оставете настрани. Намалете фурната на 180 градуса. Смесете 230 грама рикота, 2 с.л. бульон, щипка канела и сол и пипер на вкус. Оставете настрани.Намазнете правоъгълна тава и залейте с 1 с.л. доматен сок. Подредете слой прясна паста, залейте с малко от сместа с рикота, подредете отгоре карфиол, още доматен сос и пармезан. Повторете слоевете, като завършите със слой паста, доматен сос и пармезан. Покрийте с фолио и печете 40 минути.