В интернет има много общности, в които хората споделят какво ли не. Днес ще се спрем на апетитни снимки на най-добрите сандвичи, които намерихме онлайн, както купени, така и домашни.

Интересното е, че не знаем кой е изобретил сандвича, но той съществува под една или друга форма от хиляди години.

Един от най-ранните известни ценители на сандвичи е Хилел, равин и учен, който е роден във Вавилон и е живял в Йерусалим през първи век пр.н.е.

Хагада, еврейски текст, който се чете по време на годишния пасхален седер, твърди, че Хилел е правил сандвичи, използвайки пасхално агне, горчиви билки и безквасен хляб мацо. В еврейската традиция, по време на вечерята седер, участниците си спомнят това, като правят свои собствени сандвичи с мацо.

Името обаче е прието едва през 18-ти век заради Джон Монтагю. Някои източници твърдят, че веднъж на игралната маса му донесли нарязано месо и хляб, за да може да продължи да играе, докато яде.

Но изглежда по-вероятно да е ял тези сандвичи, докато е работил на бюрото си и/или че светът е разбрал за тях, когато ги е поискал в лондонското общество.
Скоро става модерно да се сервират сандвичи в много части на Европа, като думата си проправя път във френския език.

Оттогава сандвичът е включен в почти всяка кухня, благодарение на своите простота на приготвяне, преносимост и безкрайно разнообразие.

За да ви напомним колко многостранно и великолепно може да бъде това удоволствие, разгледайте галерията ни, но имайте предвид - може да бъде трудно да гледате тези снимки на празен стомах: