Сезонът на ябълките е в разгара си и тъй като много хора точно сега търсят рецепти за това как да ги приготвят по нов и оригинален начин, екипът ни реши да побърза и да споделим с вас 3 изпитани рецепти с ябълки. Освен, че се приготвят много бързо и лесно, крайният резултат ще е по вкуса и на най-придирчивите. Задължително опитайте тези десерти!
1 от 7
3 бързи и лесни рецепти с ябълки
4
4013
2
Ябълков крамбъл
Ще са ви нужни:
• 2 големи ябълки
• 4 с. л. кафява захар
• 2 ½ с. л. масло
• 2 с. л. овесени ядки
• 1 ч. л. пшенично брашно
• ¼ ч. л. морска сол
В купа разбъркайте двете супени лъжици захар и масло. Почистете ябълките от семките и обелките. Разрежете ги на половина и направете „джобчета” по повърхността им. Наредете ябълките в тавичка, намажете ги със захарната смес. Покрийте тавата с фолио за печене и оставете в загрята на 200°С фурна за 20 минути. Махнете фолиото и оставете за още 10 минути. Разбъркайте останалата захар, масло, овесени ядки, брашно, солта. Разтворете направените „джобчета” в ябълките и ги напълнете със сместа. Печете още 10 минути. Сервирайте със сладолед.
Ябълкови рози
Ще са ви нужни:
• 1 лист замразено бутер тесто
• 2 червени ябълки
• сок от половин лимон
• 1 с. л. брашно
• 3 с. л. сладко от кайсии
• канела
• пудра захар
Начин на приготвяне: Накиснете ябълките във вода заедно с лимоновия сок. Затоплете резенчетата ябълки в микровълновата за 3 минути, докато омекнат. Подгответе ленти от замразеното бутер тесто, намажете ги със сладкото от кайсии и наредете отгоре в редица тънко нарязаните ябълки. Поръсете с канела и навийте внимателно лентите. Сложете ги в предварително загрята до 190°С фурна и след 45 минути ще получите възхитителен и ароматен ябълков десерт. Отгоре поръсете с пудра захар.
Английски ябълков пай
Ще са ви нужни:
• 3 обелени и нарязани ябълки
• 6 яйца
• 75 грама брашно
• 125 грама масло
• 250 мл мляко
• 1/2 ч. л. сол
• 50 грама кафява захар
• 1 ч. л. канела
Начин на приготвяне: Разбийте добре яйцата. Докато разбърквате добавете млякото, брашното и солта. Включете фурната на 220°С. В стъклена купа сложете маслото и я поставете във фурната, докато се разтопи. После сложете нарязаните ябълки. Когато маслото и ябълките почнат да цвърчат, изсипете тестото в купата. Отгоре поръсете с пудра захар и канела. Печете 20 минути. Сервирайте пая горещ с топка сладолед отгоре.
Евгения Генчева
12.09.2015