Много пъти сме се чудили как да намерим време за всичките си ангажименти и все пак вечер да имаме вкусно и ароматно ястие на масата. За да ви помогнем да решите този проблем, ви предлагаме 9 начина да трансформирате вода в ароматно ястие, и то само за няколко минути.
1 от 11
7 начина да трансформирате вода в ароматно ястие
8
2131
0
1. Супа с билки
Комбинирайте 6 чаши вода с малко шепа розмарин, мащерка или клончета от градински чай, голяма шепа магданоз, няколко дафинови листа, 1 или 2 счукани скилидки чесън и щипка черен пипер. Варете я 5-10 минути, след това я изключете. Престоява няколко минути и след това се прецежда.
2. Кокосова супа
Тайландски стил: Смесват се 4 чаши кокосово мляко, 2 чаши вода, 1 супена лъжица рибен сос, сок от лайм и няколко парчета джинджифил (можете да оставите кожата), чили, чесън и лимонова трева. Оставете да заври и прецедете.
Индийски стил: Сотирайте един нарязан лук в масло, докато покафенее силно, след това се добавят 2 супени лъжици къри на прах и варите, като се разбърква редовно. Добавете кокосово мляко, вода и джинджифил. Преди са де яде, се изваждат парченцата джинджифил.
3. Ароматна рибна чорба
Комбинирайте парчета варена бяла риба, нарязан морков, целина и лук, 1 дафинов лист, смачкана скилидка чесън, няколко резена лимон, 4 или 5 зърна черен пипер, ½ чаша бяло вино и 5 ½ чаши вода. Вари се 5-10 минути и се прецежда. Ако ви харесва, можете да добавите и смачкани домати.
4. Доматена супа
Италиански стил: Трябват ви 1 супена лъжица млян чесън и 2 чаени лъжички мляно аншоа в зехтин. Добавете смачкани 3 чаши консервирани домата, 3 чаши вода и стрък мащерка, розмарин или босилек (или комбинация), ако искате. Оставете да заври, оставете да къкри, след това се изваждат билките.
5. Супа с пармезан
Комбинирайте няколко нарязани парченца прошуто, няколко парчета пармезан, 2 счукани скилидки чесън, стрък розмарин и 6 чаши вода. Оставете да ври 5-10 минути.
6. Супа от темпе
Разтрошете 300 гр темпе в 6 чаши вода. Оставете ги да се варят около 10 минути и след това прецедете. Това е невероятно добре балансирано, месесто и пълно с аромати ястие, което се препоръчва за вегани.
7. Гъбена супа
Използвайте един килограм пресни гъби и няколко сухи манатарки в 6 чаши вода. Добавянето на малко лук, моркови или целина го прави още по-добре. Оставете да заври и след това прецедете.
Таня Димитрова
03.02.2015