Лекарите казват, че раждането на бебе е като провеждането на маратон – необходими са много усилия, подготовка и упражнения, ако искаш да имаш лека бременност и нормално раждане. Въпреки това, наистина е важно да говориш предварително с гинеколога си и да слушаш нуждите на тялото си, в случай, че има нещо притеснително и е добре да си почиваш повече!

Ако си бъдеща майка, разгледай тези упражнения, които ще ти помогнат да тонизираш тялото си, за да го подготвиш за предстоящото раждане, както и да облекчиш някои от най-честите болки по време на бременността.

Първо, трябва да споменем, че вероятно не е най-добрата идея да се запътиш към фитнес залата, след като забременееш, ако никога преди не си била там. Ако бременността ти не е рискова, тогава упражненията трябва да останат същите или да станат малко по-леки. Често срещано погрешно схващане е, че те могат да доведат до спонтанен аборт. Лекото кардиото, като ходене или плуване, ще ти помогне да развиеш сила, която ще ти е необходима по време на раждането и може също така да намали риска от цезарово сечение или да не родиш бебче си с малко по-голямо тегло.

Ето някои от най-добрите упражнения за всяка бъдеща мама - от начинаеща до професионалистка.