Изглежда, че знаем абсолютно всичко за френския маникюр. Но чували ли сте някога за техниката на американския маникюр? Всъщност тя е много по-стара и дори по-разпространена. Днес ви разказваме за всички детайли на американския маникюр и правилата за неговото изпълнение.

Всеки от нас поне веднъж си е правил френски маникюр или поне знае основната му разлика от другите видове дизайни. Този тип маникюр беше особено разпространен през 2000-те години, след което излезе от мода за известен период от време и отново стана популярен през 2020-те години. Днес френският маникюр е категорична тенденция, както с бяла рамка, така и с най-ярките цветови вариации и дори с микро рамка на ноктите.

Вероятно сте чували и за корейския маникюр. По-точно за невероятното разнообразие от техники, които съществуват в неговите рамки. Азиатските майстори на ноктите никога "не почиват на стари лаври" и всеки сезон изненадват света с нови тенденции в красотата, които невинаги са лесни за повторение.

Гръцки маникюр, руски маникюр, европейски дизайн на ноктите - с всяка изминала година разнообразието от техники за нокти става все по-голямо. Но знаете ли, че САЩ също имат своя собствена техника? Интересното е, че тя се появява много по-рано от всички останали!

Създаването на американския маникюр се случа през 50-те години на миналия век, както всъщност и много други тенденции в красотата, които под една или друга форма са оцелели и до днес. В следвоенния период образът на американската жена, или по-скоро на американската домакиня, се превръща в истинско спасение от ужасите на изминалите години. Американките се стараеха да бъдат безупречни във всичко, за да се харесват на съпрузите си и то буквално до върховете на ноктите си.

Разбира се, оттогава насам идеализираният образ на домакинята е бил критикуван многократно. Именно този образ в различни периоди става причина за раждането както на сексуалните революции, така и на движението „Бодипозитив“.

Какво представлява американският маникюр

Техниката на американския маникюр предполага съчетание на красота и изящество с практичност и удобство. Благодарение на нея жената трябва да забрави за всички проблеми, които могат да донесат ноктите. Както по отношение на грижите, така и на хармонията на маникюра с детайлите от гардероба.

Разберете повече за този стил в галерията: