Мечтаете да изглеждате като знаменитост, но не искате да отделяте много време за грижа за косата си? Тогава разгледайте по-отблизо това решение от топ колористи!

Блондинките изглеждат много луксозно през лятото, но ярките платинени кичури изискват сериозна отдаденост - за да изглеждат добре поддържани, не трябва да забравяте за специални шампоани, термична защита и дори слънцезащитни продукти. Но последното нещо, за което искате да мислите в жегата, са такива многоетапни ритуали за красота.

Може би затова боядисването в стил „бруклинска блондинка“ бързо набира популярност. Как можем да го докажем? Вече сме го видели в косите на Бионсе, Джоуи Кинг, Рита Ора и Емилия Кларк.

Между другото, Емилия (с помощта на фризьорката си Никола Кларк) ни показва как да преминем към бруклинско русо от невероятно деликатен балаяж, когато кичурите изглеждат като нежно целунати от слънцето.

Всъщност е просто – фризьорката просто прави краищата на косата по-светли. Резултатът определено е зашеметяващ: къдриците с цвят на карамел изглеждат впечатляващи, докато корените растат много естествено.

Какво е бруклинска блондинка?

Така стилистите постигат деликатен топъл нюанс, който ни напомня едновременно за карамел, бисквити и кехлибар. Цветът е доста универсален, защото може не само ще подчертае златист тен, но и ще се съчетае добре с бледа кожа.

Кой трябва да опита този нюанс?

Всяка дама! Бруклинското русо съчетава най-доброто от „двата свята“ – знойната дълбочина на тъмната коса и радостната жизненост на русото. Тази комбинация подчертава чертите на лицето и придава обем на прическата. Разбира се, практичността заслужава специално внимание - този шедьовър на цвета не изисква специални грижи и в същото време расте лесно и красиво.

Какво да имате предвид при посещение в салона?

Бруклинското русо е смесица от различни градиенти на блондинка и брюнетка. Модният ефект се постига чрез фино смесване на светли и тъмни кичури, защото това създава най-плавния преход, който имитира ефекта от естественото излагане на слънце върху косата.

Техниката на боядисване ще зависи от естествения ви цвят. Ако косата ви е тъмна или със среден тон, първо трябва да я изсветлите, за да получите основата за новия си външен вид. Обикновено изсветляващият продукт се нанася първо върху средната дължина и краищата, а след това върху корените.

Следва изрусяването, като боята трябва да се нанесе върху онези зони от косата, където искате да получите акцентите. Особено внимание трябва да се обърне на зоните, където слънцето естествено изсветлява косата ви. Обикновено това е зоната около лицето, краищата и горните кичури.

След това с по-тъмно кафяв цвят се придава обем – в корените и краищата. Така ще постигнете плавен преход. Бруклинското русо трябва да изглежда грациозно, така че е по-добре да избягвате резки контрасти.

Що се отнася до последващата грижа, ще ви трябват шампоан и балсам, предназначени за боядисана коса, за да поддържате жизнеността и блясъка на нюанса. Така че не забравяйте да правите дълбоко кондициониране веднъж седмично (подхранващите маски идват на помощ!), за да поддържате кичурите си здрави и хидратирани. Надяваме се, че няма нужда да ви напомняме за термичната защита?

Как да носите бруклинско русо?

Запазете топ идеите в галерията ни за вдъхновение преди следващата си сесия за боядидване: