Зашеметяващо е колко добре изглеждат някои знаменитости, докато остаряват - и Интернет е обсебен от откриването на техните тайни за това как да останат млади и енергични и да остаряват така красиво.

Легендарната модна дизайнерка Вера Уанг, най-известна със своите зашеметяващи булчински рокли, които са обожавани от звезди навсякъде по света, днес празнува своя 74-ти рожден ден и продължава да изглежда меко казано фантастично. В скорошно интервю за People тя сподели няколко съвета и трика, които й помагат да изглежда страхотно. И наистина не е нищо сложно - това е нещо, което всеки може да направи! Въпреки това Уанг сподели, че никога през живота си не е била обсебена от темата за стареенето.

Публикациите на дамата в социалните медии привличат голямо внимание, а последователите й всеки път се чудят как успява да поддържа външния си вид точно такъв. Родената в Ню Йорк дизайнерка обаче казва, че не разбира напълно очарованието на всички и за нея това как остарява не еот особено значение. 

"Много съм поласкана, че хората смятат, че съм остаряла по най-добрия начин, но това никога не е било моя цел. Пия водка, спя и избягвам слънцето. Но обичам да работя. Не искам да бъда заклеймена просто ей така", сподели Уанг в интервю за Elle този март.

"Сега съм изправена пред момент, в който се говори толкова много за остаряването ми. Просто се надявам, че това няма да измести фокуса от работата ми. Трябва да бъда честна: моите азиатски приятелки са на възраст от 50 до 75 и всички изглеждат наистина също толкова невероятно. За много от тях не мисля, че това са вълшебни отвари или ходене до клиники в Швейцария, или каквото и да е там на мода. Никога не съм била наистина обсебен от остаряването... Знаете ли - мога да спя денонощно, по около 9 часа на денонощие поне. Мисля, че сънят наистина има силата да бъде възстановяващ и успокояващ."

Уанг разкри, че нейната рутина за поддържане на младостта е много проста. Освен да спите много, тя съветва всички жени да работят здраво, да защитавате кожата си от слънцето 365 дни в годината и... дори да се наслаждавате на коктейл от време на време. "Никой не ми вярва, когато му кажа, но работата те поддържа млад. Това поддържа ума и духа ви млади, което според мен се отразява на тялото ви. Трябва да кажа, че сънят, стоенето на слънце без слънцезащитен крем и доброто осветление могат много да ви навредят, затова е много важно да не допускате това", добавя дизайнерката още. 

"А едно от нещата, които обожавам най-много на света, е да правя коктейл с водка. Няма съмнение и да, аз го правя. Пия водка след пет или шест часа, може би към седем - и не се притеснявам от това ни най-малко!

Някои от най-големите звезди, за които Уанг е изработвала сватбени рокли  са Ариана Гранде, Челси Клинтън, Иванка Тръмп, Алиша Кийс, Марая Кери, Виктория Бекъм, Сара Мишел Гелар, Аврил Лавин, Хилари Дъф, Клои Кардашиян, както и самата Ким Кардашиян. 

Невероятна е, нали!