Невероятната Анджелина Джоли е звездата, която краси страниците на новия брой на списание Vogue. 48-годишната актриса засне фотосесия в приказни творения от новото си модно студио Atelier Jolie и разказа за идеята зад създаването му и живота като майка на шест деца.

"Бях на 26 години, когато станах майка. Тогава целият ми живот се промени. Децата ме спасиха и ме научиха как да живея различно в този свят. Мисля, че може би ако не бяха те, щях да тръгна в много по-тъмна посока. Те са по-добри от мен, защото така исках да пораснат, всеки родител се стреми именно към това.  Разбира се, аз съм им майка и се надявам да съм тяхното най-сигурно място и стълб, на който винаги могат да се опрат", призна Анджелина.

В момента холивудската звезда рекламира своята модна компания Atelier Jolie, която основа наскоро. В това ателие Джоли има за цел да помогне на дизайнери и творци, които имат талант и искат да работят в света на модата, но нямат подходящите условия.

"Не искам да бъда велик дизайнер. Искам да построя къща, за да могат другите да станат точно това. Срещнах много артисти през годините, много способни, талантливи хора и искам да ги видя как израстват", казва тя.

"Документирайки хуманитарни истории, през последните 20 години видях отрицателното въздействие на западното консуматорство върху развиващите се страни – от детски труд, нелегален добив на минерали, замърсяване от бои за тъкани и др. Atelier Jolie може да има невероятно положително въздействие върху творци, които често са били неразпознавани и подценявани. Също така имаме възможност да започнем разговори за трудовата експлоатация, замърсяването и отпадъците", добавя Джоли.

Снимките са дело на легендата Ани Лейбовиц, а на една от тях са осиновените й деца Захара и Пакс. Те носят дрехи именно на Atelier Jolie, за чиито дизайн са помогнали.

Анджелина казва, че не кара децата да се обличат насила и че иска те да бъдат такива, каквито са. "Не казвам на децата как да се обличат. Дори когато бяха малки, просто слагах дрехи пред тях. Никой не трябва да ходи никъде, ако не иска. И ако някой не иска да се облича, не е нужно. Искам да се чувстват добре в кожата си", разкри тя.