Всички сме свикнали с астрологичните характеристики на Овен, Везни, Телец и други знаци на Зодиака с познати имена. Но съществува и така нареченият Мазалот - еврейският хороскоп. Думата "мазалот" се използва на иврит за обозначаване на астрологията, на предопределената съдба, а знакът от Зодиака се обозначава с термина "мазал". Както и в обичайния астрологичен хороскоп, еврейското астрологично знание говори за характеристиките на 12 зодии, съответстващи на определени месеци.

Къде са фиксирани каноните на еврейския хороскоп?

Сред равините има както противници, така и защитници на еврейския хороскоп. Тези, които отхвърлят възможността да се слушат астрологични прогнози, се позовават на еврейските заповеди, които забраняват да се действа въз основа на положението на звездите.

Изследователите обаче отбелязват, че въпреки противоречията, някои от разпоредбите на древните религиозни източници сред евреите могат да се тълкуват като указания, за да може правилно да се използва силата, която небесните тела дават на човека.

Как се изчисляват датите на зодиакалните знаци в еврейския хороскоп?

Датите на знаците на еврейския хороскоп се основават на цикъла на Луната и Слънцето, така че всяка година началните и крайните дати ще бъдат различни. Периодите приблизително съвпадат с датите от Григорианския календар, но всеки нов месец започва с новолуние.

Разберете повече за своята зодия според евреите в галерията: