Някога чудили ли сте се как са заснети поразителните снимки, които виждате в Инстгарам? Е, запознайте се с Гео Леон, магьосника зад обектива. От няколко години той показва уменията си да превръща ежедневните моменти в зашеметяващи кадри. Леон не просто споделя прекрасни снимки – той разкрива своя творчески процес зад кулисите.

Не, нямате нужда от холивудски бюджет, за да заснемете хващащи окото моменти. Леон доказва, че всичко е свързано с това да развихрите въображението си и да притежавате известни умения за редактиране, вместо да разчитате на скъп реквизит.

Той обяснява, че търси вдъхновение, за да развие концепция. След като има концепцията, се свързва с модели, които отговарят на визията. След това работят заедно, за да планират мястото, времето и дрехите или реквизитите, необходими за реализирането на идеята.

Фотосесиите му обикновено продължават от 1 до 2 часа в зависимост от идеите и начина им на изпълнение. Често получава помощ от приятел или съпругата си по време на снимките. След фотосесията прекарва от 1,5 до 3 часа в редактиране и ретуширане на всяка снимка.

Фотографът споделя: „Понякога се натоварвам твърде много и се чувствам изтощен. Като всеки артист, винаги търся нови източници на вдъхновение. Това може да включва филми, видео игри или изследвам дигиталното изкуство онлайн. Да имате приятели от същата професия, които могат да ви вдъхновят и мотивират, винаги е голяма помощ."

Вижте най-новите кадри на Леон в галерията: