Вторият есенен месец ще продължи с положителни аспекти на Меркурий и Юпитер, както и на Венера и Марс. В допълнение, фаталният ефект от Коридора на затъмнението най-накрая ще отпадне, освобождавайки нови възможности за нас да планираме бъдещето си и да реализираме тези планове.
Тригонът на Меркурий и Юпитер ще ни донесе сензационни новини в глобален мащаб, възможности за смяна на работата с по-престижна и платена, перспективи в търговията, търговията и интелектуалната дейност. Социалните връзки между хората също ще се засилят и ще се увеличи броят на двойките, които желаят да се свържат в силни семейни съюзи. Девите и Близнаците ще успеят успешно да решат проблеми в кариерата, да се изкачат по кариерната стълбица и да заемат престижна позиция. Стрелец, Риби и Рак ще заемат водещи роли в бизнеса и преподаването, докато Везни и Водолей ще могат да установят важни връзки с чужбина или други региони за тяхната работа. Телецът и Козирогът ще изпитват известен дискомфорт от количеството входяща информация, но в крайна сметка ще могат да „отделят зърното от плявата“.
Тригонът на Венера и Марс на 8 октомври ще създаде хармонично поле за много представители на Зодиака. Победители ще бъдат тези, които създадат общ бизнес и стартират нови проекти заедно с партньори. Много постижения през този период ще бъдат резултат от комбинация от такива качества като активност и дипломатичност, енергия и учтивост, постоянство и уважение. Времето е благоприятно за творчески личности, които ще успеят да се изявят ярко. За жените, планиращи бременност, периодът е много благоприятен, както и за вече утвърдени родители, които ще могат да подобрят отношенията с децата си. Телците, Везните и Рибите ще бъдат погълнати от романтичната сфера на живота си, а Овните, Скорпионите и Козирозите ще могат да подобрят материалното си благосъстояние не само благодарение на себе си, но и на щастливи обстоятелства. Лъвовете могат да станат известни, ако професионалната им дейност е свързана с музика или театър. Стрелците ще се радват на популярност и внимание, а Водолеите ще могат да подобрят не само здравето си, но и външния си вид.
На 9 октомври планетата на „голямото щастие“ - Юпитер - временно ще промени пряката си позиция в ретроградна позиция , което ще намали социалната активност за повечето хора, премествайки акцента си върху процесите, протичащи в дълбините. С други думи, активната външна дейност ще бъде малко по-ниска от вътрешната дейност, свързана с духовността, себепознанието и самообучението. Открития в тази област очакват Риби, Стрелец и Рак, които ще посетят психолози, ще проучат емоционалните си реакции и в резултат на това леко ще променят живота си към по-добро. Тези представители на Зодиака, които „притежават“ ретрограден Юпитер в личния си хороскоп, напротив, ще излязат от „сянката“ на първо място в социалните процеси, ще покажат лидерски качества и солиден запас от знания, скрити преди това. Същото важи и за възникващите възможности за кариерно израстване и материално благополучие.
Седмицата ще завърши с напрегнат аспект между Меркурий и Плутон в неделя, който за щастие няма да продължи дълго. Но, въпреки това, за кратък период от време може да развали благоприятната картина на седмицата, особено по отношение на общи финанси, имоти, застраховки, кредити и наследство. Шофирането е противопоказно за Девите и Близнаците, а Скорпионите, Овните и Лъвовете ще бъдат силно притеснени от получената информация през този период. Лъвовете могат да бъдат по-силни от обикновено и податливи на емоции като ревност, гняв и завист. На Телец и Козирог се препоръчва да намалят деловата активност, а на Рак и Риби се препоръчва да сведат до минимум контактите с другите. За Стрелците е по-добре да не се поставят на преден план в никоя област, да проявяват сдържаност и скромност, а за типичните Водолеи и Везни да се въздържат от коментари, дори пред най-близките и разбиращи хора.
Вижте в галерията какво още ви очаква през следващата седмица според зодиакалния ви знак: