Октомври ще завърши с нееднозначна комбинация от аспекти – хармоничен тригон на Марс и Нептун ще настъпи едновременно с напрегнат квадрат на Венера и Сатурн. Първият аспект е благоприятен за танцьори, актьори, фотографи и художници. Други облагодетелствани от тригона са тези, които се занимават с тайни дейности, тайни търсения или изследвания. Вторият аспект ще внесе известна дисхармония в романтичната сфера. Възможно е да има разочарования и усложнения в съществуващите отношения. Но периодът е доста подходящ за „бракове по сметка“, както и за оптимизиране на разходите и укрепване на финансовото ви състояние. Овните и Скорпионите ще усещат интуитивно тенденциите в света около тях и ще реагират бързо и правилно на случващото се. Козирозите и Водолеите ще бъдат заети с материални въпроси, а Везните и Телците ще се занимават с изглаждане на отношенията с партньорите си.

Сряда ще бъде белязана от опозицията на Меркурий и Уран , която ще внесе хаос и объркване в бизнеса. Не се препоръчва да се занимавате с финансови дейности, да шофирате, да транспортирате или да ремонтирате електроника. Близнаците и Девите трудно ще се концентрират върху каквото и да било, а Козирозите и Водолеите могат да се сблъскат с грубост и нетактичност и да бъдат неприятно изненадани от действията на близките си.

Новолунието, което ще настъпи на 1 ноември в знака на Скорпион, ще провокира появата на емоционални колебания и повишена нужда от внимание и грижа. Телец, Козирог и Дева трябва да бъдат по-внимателни към психическото си състояние, а Водолей и Риби могат да почувстват внезапна умора, загуба на сили и апатия. Скорпионите ще се опитат да се справят с бурните си емоции, а Раците вече няма да усещат здрава основа под краката си и ще се потопят в безпокойство и безпокойство.

Последващият тригон на Меркурий с Марс и същевременно секстил с Плутон ще подобри емоционалното състояние на повечето хора, правейки ги по-оптимистични, общителни и енергични. Ефективността на работата ще се увеличи, възможни са научни пробиви и открития. Близнаци и Дева ще се почувстват на върха на своите способности и възможности, Овен и Лъв ще се докажат в интелектуалната сфера, Козирозите ще могат бързо да преодолеят възникналите препятствия, благодарение преди всичко на интелигентността и бързата си мисъл. Скорпионите ще могат да повлияят на маси от хора със своите идеи или вярвания, да спечелят популярност и слава.

Седмицата ще завърши с опозиция на Венера с Юпитер и Марс с Плутон. Първият ще доведе до повишена нужда от удоволствие, харчене и неуместни прояви на екстравагантност. Телец, Везни, Риби и Лъв ще бъдат склонни към преяждане, злоупотреба със сладкиши и алкохол. Стрелец и Рак могат да почувстват излишък от чувственост, който е изпълнен с неразумни сексуални връзки. Скорпионите могат да срещнат пречки в борбата за власт и влияние, а Близнаците и Девите могат да се сблъскат с агресия към тях от обкръжението си. Почти всички представители на Зодиака могат да компенсират влиянието на опозициите. За да направите това, е необходимо да се съсредоточите не върху борбата, а върху сътрудничеството, не върху удоволствието, а върху общото благополучие, не върху егоистичните нужди, а върху постиженията в екипа.