Октомври ще започне с Новолуние и едновременно пръстеновидно Слънчево затъмнение в знака Везни. Обичайната психо-емоционална тревожност, характерна за повечето хора през този период, най-силно ще се отрази на Везните. Те ще бъдат в зона на емоционална турбулентност, ще вземат грешни решения, ще реагират бурно на всякакви изявления или събития - някои представители на този въздушен знак дори ще успеят да си създадат врагове. През периода на затъмненията не се препоръчва да вземате важни решения, да влизате в съюзи и сдружения, както и да започвате нови проекти и връзки. Тъй като Везните в астрологията се считат за отговорни за партньорствата и изпълнението на задълженията, рисковите са отношенията в двойките, включително бракове, бизнес партньорства, договорни отношения и др. През този период е важно да поддържате бизнес отношения и да довеждате сделките докрай.
Хармоничният тригон на Венера и Сатурн ще започне да изравнява ситуацията в сряда, което ще помогне за установяване на силни връзки, стабилизиране на емоциите и укрепване на финансовото състояние. Везните ще почувстват вътрешен мир, ще могат да работят продуктивно и да взаимодействат с обществото. Риби и Телец ще успеят да възстановят хармоничните отношения с по-възрастни роднини, а Козирозите и Водолеите ще подобрят позициите си в романтичната сфера. Хората с творчески професии ще са склонни да намират вдъхновение в строгите класически форми и канони. Популярността на класическата музика и изкуства ще се разпространи сред големи маси от хора, а не само в тесни кръгове от отдадени професионалисти. Овен и Лъв ще започнат да проявяват рационалност при харченето на пари, а Стрелецът ще може да направи впечатляващи финансови резерви. Скорпионите и Раците ще бъдат заети с материални неща, които ще бъдат обещаващи и печеливши.
Седмицата ще завърши с напрегнат квадрат на Меркурий и Марс, който ще се отрази преди всичко на благосъстоянието на Близнаци, Дева и Овен. Главоболие и нервно напрежение ще придружават тези признаци за ден или повече. А здравословните проблеми могат да бъдат провокирани от кавги и скандали, чието изобилие се очаква във всички сфери на живота. Скорпионите традиционно ще „пръскат отровата на сарказма“ във всички посоки, а Козирозите, в опитите си да маневрират, рискуват да влязат в мащабни конфронтации с близки или роднини. Опасността от пожари през този период е много висока, следователно, в допълнение към внимателното боравене с огъня, трябва да боравите също толкова внимателно с електричеството. Раците и Рибите могат да станат жертва на незаслужени обвинения или претенции, а Телецът може да претърпи имуществени загуби. Везните и Водолеите не се препоръчват да имат контакти в неделя - по-добре е да прекарате този почивен ден у дома, в идеалния случай сами. Неделя също не е най-добрият ден за всякакви пътувания, особено ако трябва да шофирате кола. Важна препоръка за всички представители на Зодиака е да изключат от менюто си алкохола и пикантните храни.

Вижте в галерията какво още ви очаква през първите дни на октомври!