Основните "герои" на втората седмица на май ще бъдат близките до нас планети: Слънцето, Меркурий и Венера, чиито аспекти ще определят тенденциите на този период, оказвайки невинаги еднозначно въздействие върху нас и нашата среда.

Съвпадът на Слънцето и Уран в съзвездието Телец на 9 май ще създаде взривоопасни ситуации, когато ще бъде невъзможно да усетим дори вътрешна хармония. Романтичните запознанства, случили се в този ден, едва ли ще имат сериозно продължение, а успехът в професионалната област е възможен само в онези области, които са свързани с риск, творчество, нещо нестандартно и необичайно.

През този период повечето Водолеи и Скорпиони ще бъдат склонни към крайни, внезапни действия и неочаквани решения. За всички представители на Зодиака е по-добре да не изграждат дългосрочни планове, а тези, които имат проблеми със сърдечно-съдовата система, трябва да избягват стреса и физическото натоварване - рисковете от инфаркти и инсулти са много високи. През това време не са рядкост инцидентите, свързани с електричество, електроника и пътуване със самолет, така че трябва да се полагат допълнителни грижи и внимание. Но творческите личности през този период ще бъдат особено податливи на неочаквано вдъхновение. Повечето от тях ще имат възможност да създадат нещо необичайно, нестандартно, привличащо вниманието.

Секстилът на Меркурий със Сатурн на 12 май ще бъде добър стимул за постижения в бизнеса и науката. Добрата вътрешна организация и концентрация ще помогнат не само да се сключат важни сделки или да се подпишат договори, но и да се положат успешно изпити. През този ден здравето ще радва онези, които сериозно се грижат за правилното хранене, превантивните мерки и не са склонни към ексцесии. Добър ден за закупуване на домашен имот, земя, жилище. Що се отнася до романтичната сфера, познанствата, започнали в този ден, вероятно ще бъдат началото на дълга и сериозна връзка. За двойките, които са в конфликт или взаимно напрежение, секстилът на Меркурий и Сатурн ще донесе възможност сериозно и балансирано да обсъдят съществуващите проблеми, да открият причините за недоразуменията.

Хармоничният аспект на Меркурий и Венера на 13 май е благоприятен за контакти и комуникации от всякакъв вид. В деловата сфера той ще донесе приятно общуване с партньори, възможност за решаване на отдавнашни проблеми с помощта на влиятелни хора. Деловите пътувания на този ден ще бъдат ефективни, особено с цел рекламни дейности. Романтичната сфера ще донесе много удоволствие на Девите, Близнаците и Телците, които ще имат възможност да прекарат много време с половинката си, предимно сред природата или на обществени събития.

И накрая, тригонът на Венера и Сатурн в края на седмицата ще засегне някои морални аспекти на сексуалните отношения на двойките, ще повдигне въпроси за верността, отговорността и емоционалната дълбочина на чувствата. Добър ден за сключване на брак, особено за Козирог, Везни, Телец, Риби и Водолей. Обновяване на стари връзки и трансформирането им в нови, по-обещаващи отношения е възможно за Лъва, Овена и Стрелеца.

13 и 14 май са особено благоприятни за корекция на външния вид, козметични процедури, но не са желателни за диагностика и начало на лечебен цикъл. Раците, Козирозите и Близнаците ще бъдат особено податливи на простудни заболявания през тези дни, така че навременните превантивни мерки ще позволят на тези знаци да запазят доброто си здраве през почивните дни, както и през следващата седмица на май. Вижте в галерията какво още да очаквате през тази седмица според зодията си.