Ако се опитате да откриете информация или снимки за Александър Младенов преди неговото участие в „Ергенът“, ще ударите на камък.

Стара снимка на Ергена се разпространява в интернет и предизвика бурия от коментари. От нея става ясно, че Алек е бил доста далече от мачовската си визия, която му налагат от продукцията. Той не само е нямал брада и винаги е ходел гладко избръснат, но и е носел очила с голям диоптър. „Всъщност той си беше доста задръстен, пълен нърд, много срамежлив и никак не му вървеше с жените“, разкриват негови познати. Веднага след кастинга обаче специалисти от екипа на „Ергена“ се заемат с нелеката задача да направят от един гийк – алфа мъжкар и Казанова.

По съвет на стилистите Алек си пуска брада, сменя прическа и се подлага на лазерна операция на очите. Всички разходи, разбира се, се поемат от продукцията. Налага се всичките му социални профили и снимки в интернет да бъдат изтрити. Доста работа е паднала и върху поведението му, тъй като Младенов имал минимален опит с жените и никак не бил по свалките. Неслучайно по време на коктейките Ергенът никога не се задържа при дамите, а ги кани на срещи поотделно – той се чувствал неудобно в компанията на толкова много жени и не знаел как да се държи.