Необходими продукти:
• 1 патладжан
• 1 тиквичка
• 1 глава стар лук
• 2 червени чушки
• 2 скилидки чесън
• 2 големи домата (500 г)
• доматен сос
• зехтин
• сол и черен пипер
1. Патладжанът се нарязва на колелца, посолява се и се оставя за 15-20 минути.
2. Доматеният сос се изсипва на дъното на тава за печене.
3. Тиквичката, патладжана, чушките, доматите и главата лук се нарязват на шайби и се подреждат в тавата върху доматения сос.
4. Намазват се със смес от зехтин, наълцания чесън, сол и пипер, за да се овкусят и да не изсъхнат при печенето.
5. Покриват се с леко намокрена хартия за печене и се пекат 20 минути на 180°. След това отстранете хартията и печете още 15 минути.