Японците са известни консерватори. В продължение на няколко века, от поколение на поколение, те предават прекрасния обичай да се грижат за косата с масло от цветя на камелия. То съдържа протеини и олеинова киселина, които проникват в структурата на косъма, изглаждат го и придават обем. Ето защо косата на японките е копринена и отразява ярко светлината. Струва си да използвате този трик: загрейте чаена лъжичка масло от камелия и нанесете върху краищата на косата по цялата дължина, с изключение на скалпа, масажирайте, оставете за 20-25 минути, след това изплакнете с шампоан. Освен това азиатките приготвят запарка от хибискус, зелен чай и ябълков оцет, за да „лекуват“ уморената и суха коса. Такъв уелнес коктейл регулира съдържанието на мазнини и метаболитните процеси, активно овлажнява къдриците и задържа влагата в тях - благоприятен ефект, особено в „сухия“ зимен период.