Тези малки момичета са само на 13 години, но на популярността им вече може да завиди всеки възрастен.

Ава Мари и Леа Роуз получили титлата за най-красивите близначки, когато са били само на 7 години. Майка им Джаки Клементс винаги е била сигурна, че дъщерите ѝ са най-съвършените същества на земята. Така че защо да крие красотата им от света?

Майка им организирала първата им фотосесия, когато били само на шест месеца. Агенциите за модели харесали снимките, но тогава Джаки осъзнала, че няма да може да се справи с три деца (момичетата имат по-голям брат) и в същото време да се развиват като модели.

Но когато навършили 7 години, нещата станали много по-лесни. Джаки дори не трябвало да изпраща снимките им на агенции: тя просто публикувала кадри с дъщерите си в социалните мрежи и на следващата сутрин се събудили известни.

Всички световни медии писали за тях, а най-добрите агенции за модели били щастливи да предложат работа на Ава и Леа.

Сега момичетата вече са на 13 години. Те са успешни модели и блогъри, като 1,8 милиона души следват техния блог. Това е въпреки факта, че почти всяка публикация на страницата им е рекламна. Понякога и родителите на Леа и Ава също участват в снимките.

Но не всичко беше толкова гладко в съдбата на близнаците. Дори най-красивите и чаровни хора не са пощадени от скръбта. През 2019 г. баща им бил диагностициран с диагноза, която често се превръща в смъртна присъда - остра лимфобластна левкемия.

Кевин се нуждаел от трансплантация на костен мозък, но намирането на подходящ донор не било толкова лесно. Момичетата решили да потърсят такъв сред своите последователи и призовали всички да се тестват.

„Да станеш донор на костен мозък е лесно, много хора си мислят, че е трудно и болезнено, но всъщност не е така. Просто е удивително, че моите момичета имат такъв шанс да помогнат на мен и на много други хора с подобни заболявания“, споделя бащата на близнаците в интервю.

Успешно бил намерен донор за Кевин и трансплантацията била успешна. Сега той уверено се възстановява - родителите на близначките смятат, че това се дължало не само на лекарите, но и на дъщерите им.

Също през 2020 г. Ава и Леа събрали средства за своя братовчед - на 10 месеца момчето било диагностицирано със спинална мускулна атрофия. Лекарство за това заболяване съществува, но е невероятно скъпо - повече от милион долара.

В професионален план момичетата също не са спрели: те не само работят като модели, но и пуснат собствена линия бански костюми и лакове за нокти. Можем само да се надяваме, че славата им няма да ги разглези.

Вижте в галерията как изглеждат днес близначките: