На 18 ноември светът ще научи името на най-красивото момиче в света за тази година. В очакване на финала на „Мис Вселена“, нека видим как изглеждат представителките на състезанието от различни части на света.

По традиция ноември е времето за избор на нова кралица на красотата. Тази година за 72-ри пореден път в предпоследната неделя на месеца се провежда надпреварата „Мис Вселена“, в която участват момичета от цял свят. Всеки от тях мечтае да получи така жадуваната корона от ръцете на миналогодишната победителка.

Този път конкурсът "Мис Вселена" се провежда не в родината на миналогодишната победителка в САЩ (миналия път бе там, което също стана причина за подозрение за резултатите), а в Централна Америка, в Сан Салвадор. Всички участнички вече са там и са започнали публични прояви и репетиции. В следващите дни момичетата ще покажат своите творчески заложби, ще се включат в конкурс за национални носии и други състезания. През цялото това време интернет потребителите могат да гласуват за любимите си кандидатки, които са достойни да стигнат до полуфиналите и да се борят за титлата на най-красивото момиче в света.

Вижте в галерията участничките тази година: