Някога чудила ли си се какво прави любимите ни героини толкова очарователни? Естествено, ярките цветове и романтичните истории помагат, но тайната на всички аниматори е... бебешките черти на лицето!

„Дисни” от години знаят силата на големите, изразителни очи и закръгленото лице с меки черти, затова успешно я използват в анимациите си. Този стил на анимиране се е превърнал в стандарт за големите компании, но как ли щяха да изглеждат героините, ако имаха малко по-реалистични черти?

Илюстраторката Роса Карлсон може да отговори на този въпрос. Тя е създала свои проект, в който показва някои героини с по-реалистични черти. Промените всъщност не са големи, а цялостната визия носи съвсем ново усещане.

Роса нарича този феномен „бебешко лице”, което се основава на формулата „големи очи + голяма глава + малко тяло”. „При анимирането на женските персонажи дизайнерите залагат на черти, характерни за бебетата/децата. Този стил напоследък се среща често в компютърната анимация, а преди беше много популярен в аниметата и мангата.”

За изненада на авторката, илюстрациите ѝ предизвикват ожесточен дебат коя версия е по-добра.

Разгледай галерията ни и прецени за себе си коя версия предпочиташ - стилизираните бебешки черти или по-реалистичните женствени такива.