Знаете ли, че съзвездието, в което е било Слънцето в момента на вашето зачеване, има най-сакралното значение за съдбата ви през целия ви живот? Астроложката Юлия Лифанова обяснява защо е важно да вземете предвид този знак и как хората от това съзвездие могат кармично да оформят пътя ви.

В астрологията много зодиакални знаци имат свещени връзки, които оказват огромно влияние върху съдбата на всеки човек. Например, зодията срещу вашия слънчев знак е вашето вечно алтер его, към чиито качества ще трябва да се стремите през целия си живот, за да постигнете баланс.

Но четвъртият знак от зодията ви е съзвездието, в което е било Слънцето в момента на вашето зачеване. Това е четвъртият сектор на хороскопа ви и представлява основата на психиката ви. Нещо, без което не можете да си представите смисъла на живота, както и нещо, което винаги ще ви дава психологическа стабилност.

Знакът на семейството ни, който искаме да намираме отново и отново

Интересното е, че във ведическата астрология този сектор се нарича Надир - това е най-ниската точка на наталната карта, следователно определя корена и пола на човек. От която и планета да се управлява този сектор, негов сигнификатор остава Луната (майката). Това означава, че знакът на вашето зачеване също е свързан с луната във вашата натална карта. Ето защо много често знакът на зачеването, или знакът на Луната, е зодията на вашата майка или друг човек, който е заместил нейната роля в живота ви. Подсъзнателно винаги ще гравитирате около хората от този знак, защото те функционират като огледало на основата ви и това, което трябва да постигнете за устойчив живот.

Смята се, че често се стремим към хора от зодията на нашето зачатие, когато нямаме нормални взаимоотношения в семейството и търсим заместител на утробата във външния свят. Наблюдавайте кой ви е заобикалял, когато сте постъпвали в университет, ходили сте на дълги пътувания в чужбина или когато сте били „откъснати“ от дома си. Най-вероятно това са хора от вашата зодия за плодовитост, които несъзнателно сте привлекли в живота си.

Интересен факт

У дома често слагате маската на „знака за зачеване“, защото подсъзнателно неговите характеристики са ви познати от детството и са шаблони в психиката ви. Затова дори във външната среда да сте структуриран Козирог, у дома ще бъдете лидер и избухлив Овен.

Вижте кои са знаците за зачеване и как те влияят на всяка зодия в галерията: