Да си го кажем направо - в офиса прекарваме по-голямата част от деня си. За това често се улавяме как пред някоя прекрасна рокля си мислим "дали ще става за работа?". Често работата в офис изисква определен начин на обличане. За разлика от господата, при дамите има малко повече избор в този аспект. Освен панталон и риза, могат да заложат на пола и сако или рокля (по-официална, разбира се). 

Естествено, не всички фирми държат на строгия дрескод. За повечето е по-скоро важно да не се преминават някои граници като прекалено късите поли и дълбоките деколтета. За всички обаче важи правилото чисти и изгладени! 

Има много изказвания за това как начина ни на обличане влияе на мнението на околните за нас. Ето защо е важно, когато се обличаме, да знаем какво искаме да покажем пред света. Същото важи и за начина, по който искаме да ни възприемат колегите и шефовете ни. 

Ако работите в среда, която позволява да проявите креативност в начина си на обличане - честито! Ето някои идеи за това как да привлечете погледите към себе си (естествено, в добрия смисъл).