Дали съюзът ви ще бъде силен или хармоничен зависи, заедно с много други неща разбира се, от месеца, в който е започнал брачният ви съюз.

Има много ритуали, свързани с брака. Вярно е, че някои младоженци не вярват на никакви символи и предзнаменования. Въпреки това, от древни времена е прието да се спазват традиции, които са се зародили благодарение на опита, натрупан от предишните поколения. По-специално тези, които ще разгледаме днес са по отношение на месеца на сватбата.

Какво казва църквата за месеците, в които може да се сключва брак? В допълнение към сватбените вярвания и лични предпочитания, когато избирате дата за сватба, трябва да вземете предвид и църковния календар. Не всички дни са подходящи за празненства. За да определите правилно датата на сватбата, е хубаво и да слушате препоръките на църквата. Православната църква препоръчва да не се провеждат сватби във вторник, четвъртък и събота. Денят на сватбата трябва да бъде съгласуван със свещеника, който ще посъветва двойката кога е най-добре да се извърши тайнството на брака.
Много младоженци са скептични относно тези вярванията. Младите хора днес често смятат месец май за най-подходящия месец и избират именно него за своята сватба.

А според психолозите, личната настройка играе най-голяма роля за бъдещото на младото семейство. Затова ако все пак вярвате в поличби, тогава трябва да се вслушате в народната мъдрост. В нашата галерия може да разберете кои са по-благоприятните месеци и кои трябва да избягвате ако искате бракът ви да е възможно най-безоблачен.