Изборът на бижута не винаги зависи само от вкусовите предпочитания или модните тенденции. Влиянието на планетите, химичните елементи и други астрологични фактори също играят роля. Кои зодии трябва да избягват златото и кои среброто? Нека разберем как астрологията може да ви помогне да изберете бижута, които не само ще подчертаят вашата индивидуалност, но и ще бъдат в хармония с вашата енергия.

Бижутата могат да се превърнат не просто в декорация, а в истински талисман ако изберете правилния метал в зависимост от вашата зодия. Астрологията твърди, че всеки знак отговаря на определена енергия, която се засилва или отслабва при контакт с различни метали. Ако забележите, че след закупуване на златен пръстен например, здравето ви се е влошило или носенето на сребърни обеци ви носи безпокойство, това може да се дължи на несъвместимостта на метала с вашия зодиакален знак.

Енергията на планетите и елементите взаимодейства с нас всеки ден и дори такива на пръв поглед дребни неща като избора на бижута могат да окажат влияние върху живота ни. Ето защо, преди да закупите нови бижута, е важно да разберете кой метал е подходящ за вас.