Загрейте фурната на 180 градуса. Прибавете 2 чаши червени боровинки, 1 чаша захар и 1 с.л. вода в малък тиган и печете на бавен огън около 10 минути като разбърквате често. През това време прибавете 8 с.л. масло, 2/3 чаша кафява захар, 1/2 чаша мляко, 1/2 чаша петмез, 1/4 чаша захарен сироп и 1 с.л. настърган свеж джинджифил в друг тиган и печете, докато захарта се разтопи. Смесете чаша и половина брашно, 1 с.л. подправка джинджифил, 1/2 ч.л. канела, 1/2 ч.л. бакпулвер, 1/2 ч.л. сол, 1/4 ч.л. сод и 1/4 ч.л. черен пипер. Добавете сместа с маслото към сухите съставки и бъркайте, след което добавете и 2 яйца. Поставете всичко в тава и залейте с боровинковата смес, след което печете 50 минути.