Днес ще ви запознаем с масивните рисунки на плажа на един артист, който ги създава от 2013 г. с помощта на гребла. Намира се на френския западен бряг в Роаян, където има много различни плажове, които използва като платно за изкуството си.

Плажното му изкуство е ограничено само до четиричасов прозорец между приливите и отливите, за да изработи и покаже уникални дизайни, което прави всяко творение едновременно мимолетно и дълбоко въздействащо на огромния фон на брега.

„Отивайки на плажа, често се оказвам лишен от предубедена концепция, позволявайки на пясъка и вълните да ме вдъхновяват, въпреки че понякога идвам екипиран със скици, подготвени на хартия. Вдъхновението ми може да дойде от различни източници, от сложните детайли на изкуството на татуировките до случайно сърфиране в интернет. Особената ми склонност се крие в изработването на графичен дизайн, където се наслаждавам на тъкането на сложни шарки, смесвайки органичните контури на природата със структурираната красота на геометричните форми“, споделя артистът.

„Използвайки дрон, заснемам снимки отгоре на обширните плажни дизайни, докато мнозина предполагат, че го използвам през целия процес на проверка, истината е, че го правя само в кулминацията, за да увековеча творенията си. Като се имат предвид ограниченията на времето и приливите, дизайните варират по размер, от 30 до 100 метра ширина, като големината се влияе не само от сложността, но и от непрекъснато променящите се ритми на океана, постоянно напомняне за непостоянството на моето изкуство“, отбелязва творецът.

„Рисуването на плажа премина от страст към моя професия на пълен работен ден през 2015 г. и оттогава имам привилегията да изработвам дизайни по поръчка, съобразени с уникалните визии на хора, фирми и организации, вплитайки техните истории и мисии в огромното платно, което бреговата линия предоставя.“

„Доколкото мога, понякога се опитвам да просветля хората относно каузи, които намирам за интересни за защита. Всъщност често това е свързано с проблема с околната среда, пред който сме изправени.

Но най-важното е да внеса мечти в ежедневието на хората с моите снимки и видеоклипове.“

Вижте невероятната красота, която е създал на плажа: