Маникюрът „котешко око“ обикновено се нарича този вид дизайн за нокти, който е направен с помощта на лак с магнитни частици в състава си. За ваше улеснение няма нужда специално да избирате дизайни за котешки маникюр, които да са на мода. Той изглежда страхотно дори в едноцветен вариант, особено ако изберете нюанс, подходящ за сезона.

Със сигурност сте виждали лаковете, които създават ефект „котешко око“ в салона на маникюриста си. За разлика от други опции, с които може да създадете блестящо покритие към маникюра си, „котешките“ лакове, както обикновено ги наричат накратко, блестят по съвсем различен начин, създавайки специфична шарка върху ноктите. Този ефект се постига чрез активиране на лака с помощта на магнит, който е в комплект с него. Под въздействието на уреда блестящите метални микрочастици в състава на лака се подреждат в ясна линия и създават ефект наподобяващ Северното сияние, от което просто не можете да откъснете очи.

Понякога блясъкът на „котешкия“ лак изглежда няколко нюанса по-тъмен от основния тон на покритието. Освен едноцветните лакова има и такива, които са мултихромни. Техният блясък може да блести в най-неочаквани нюанси.

Стандартният дизайн на „котешкия маникюр“, който е създаден с помощта на магнит, изглежда самодостатъчен и не изисква да добавяте към него други декорации или цветове. А за да създадат маникюр с деликатен кадифен ефект, понякога маникюристите изобщо не използват магнита върху ноктите на клиентите си без да дават ясна посока на блясъка.

И вие по този начин можете да използвате въображението си и да създадете необичаен дизайн, базиран на техниката с лак „котешко око“. Например, една от основните тенденции в момента са магнитните сърца върху ноктите, които се създават с помощта на „котешко“ покритие и обикновен кламер.

Не се съмняваме, че поне веднъж сте си правили котешки маникюр с магнитен блясък, но ако все още не сте или ако искате да го повторите по време на следващия си час за нокти, обърнете внимание на тези 5 богати и наситени нюанси, които сме подбрали за вас в нашата галерия. Те са просто идеални за маникюр в края на зимния сезон 2023/2024.