Днес Фреди Меркюри е идол на хората с хомосексуална ориентация и е считан за гей икона, но приживе певецът не е афиширал връзките си и е предпочитал да пази личния си живот в тайна. Затова и тези снимки изглеждат толкова интимни.

Фреди започва да излиза с фризьора Джим Хютън в средата на 80-те години, но началото на връзката не е толкова безпроблемно. Вероятно си мислите, че известният Фреди е можел да има всеки, но Джим не е споделял това мнение. Фреди на два пъти отива да заговори Джим в един клуб, но и два пъти удря на камък. Третият път обаче му носи късмет - две години след първоначалните опити Фреди успява да спечели Джим и те много скоро започват връзката си.

Две години по-късно Джим се мести при Фреди и остава до него до смъртта му през 1991 г. Когато Фреди разбира, че е болен от СПИН, той предлага на Джим да се разделят, но среща неговия отказ: „Обичам те, Фреди.“ Това са думите му в онзи час. „Никъде няма да ходя“. И той удържа думата си - Джим остава да се грижи за Фреди до последния му дъх.