Искате да забравите онази пиянска вечер, в която решихте да се татуирате? Или пък осъзнавате, че да татуирате името на бившето си гадже, е било грешка? За щастие, не е задължително да продължавате да живеете с тези грешки. Може да изтриете миналото от кожата си и то по много красив начин, благодарение на надарени художници, които са в състояние да трансформират старите татуировки в красиви произведения на изкуството.

Един от тези художници на име Мин от Тайван е осъзнал, че да прави татуировки е неговото призвание, още когато е само на 19 години. „Открих, че съм избрал грешна посока в обучението си. Това ме принуди наистина да мисля за това накъде да се запътя и какво трябва да се случва с живота ми. Тъй като от малък съм фен на рисуването, в крайна сметка попаднах в света на татуировките и просто бях очарован от него. Доста скоро реших да се впусна в това си начинание", споделя той.

Мин сериозно се заема със създаването на татуировки 5 години по-късно, когато вече е на 24 и излиза от казармата. Сега художникът е открил наистина уникален стил, изследвайки геометрията. "Много рядко се вижда някой да работи по подобен начин в Тайван. Има много професионалисти, които могат да измислят геометрични дизайни, но според мен геометрията не може да бъде скучна, затова се опитвам да я направя ярка и запомняща се“, споделя той.

Що се отнася до трансформирането на стари татуировки, те продължават да живеят свой собствен свят. А когато Мин ги прави, винаги се стреми да създаде интересен паралел между старото изображение и новия дизайн. „Има много ограничения, когато става въпрос за прикриване на стара татуировка. Това е процес, който изисква нестандартно мислене, но в същото време е вълнуващ и интересен“.

За да разберете какво прави този процес толкова деликатен, помислете за следното: когато човек направи първата си татуировка, иглата отлага мастилото в слоя дерма (под епидермиса), поне на един милиметър от повърхността на кожата. Мастилото на прикритата татуировка отива на същото място, така че всъщност се смесва със старото мастило. Резултатът е комбинацията от двете. Така например, ако човек е имал нещо татуирано в червено и художникът приложи синьо за прикриването, ще се получи лилаво. По-тъмните цветове доминират над по-светлите, така че черното обикновено е предпочитаният избор за прикриване. Това е територия, в която много татуисти се страхуват да влязат! 

Но следващите 30 татуировки наистина ще ви смаят!